Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu kabak çorbası; Kabak sebzesinin bir diğer özelliği de çorbasının çok yapılıyor olmasıdır. Özellikle yoğurt ile yapılan bu çorbası farklı damak tatları arayan herkesin tatması ve denemesi gereken bir lezzettir. Ayrıca yeşil kabak dediğimiz kabaktan yapılan bu çorba besleyici ve yumuşak yapısından ötürü bebeklerin ilk sıvı gıda alma dönemlerinde çok tercih edilmektedir.

Yoğurtlu kabak çorbası malzemeler
  • Dört adet kabak,
  • Üç adet kuru soğan,
  • İki yemek kaşığı dolusu margarin,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Yarım su bardağı un,
  • Altı su bardağı su,
  • Bir kâse yoğurt,
  • Kırmızı toz biber,
  • Tuz,
  • Kuru nane,
Yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle yemeğe başlamadan önce kabakların yıkanıp temizlenmesi gerekir. Bunun en önemli sebebi de kabağın kabuklarının yumuşak bir yapıda olmasıdır. Daha sonra kabuklarını soymadan küp-küp olacak şekilde doğranması ve diğer malzemelerinde doğranması gerekir. Geniş bir tencere içerisine belirtilen miktarda margarin ilave edilerek ocakta kısık ateşte yanmadan eritilir ve içerisine doğranan soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tencere içerisine doğranan kabaklar da ilave edildikten sonra beş dakika kadar kavrulur ve içerisine su ve tuz eklenerek kısık ateşte ağzı kapalı bir şeklide yirmi dakika kadar pişirilir. Pişen karışım bir robot ile iyice çekilerek sıvı bir görünüm alır. Daha sonra bu karışım derin bir kâse içerisine alınarak bekletilir. Daha sonra ayrı bir kap içerisine un ve yoğurt ilave edilerek topaklaşma kalmayana kadar karıştırılır. Daha sonra çorba suyundan bir kepçe alarak karışımın içerisine ilave edilerek tekrar iyice karıştırılır. Kâse içerisinde beklettiğimiz kabak karışımlı çorba yeni bir tencere içerisine ilave edilerek ocakta ısınması beklenir ve ısınması ile yoğurt karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edilerek bir taraftan da karıştırılmaya devam edilir. Tüm yoğurt karışımı ilave edildikten sonra kaynayana kadar beklenir ve kaynamasından sonra en fazla beş dakika daha ocakta durdurulur ve ocak kapatılır. Daha sonra içerisine toz biber, nane ve maydanoz ile süsleyerek yoğurtlu kabak çorbamız servise hazır hale getirilmiş olur.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kış Kabağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kış Kabağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri