Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı

Kabak mevsimi geldiğinde, ev hanımları genellikle kabak ile yapılan yemekleri ve tatlıları tercih etmektedir. Yapılışının kolay ve pratik olmasının yanı sıra, malzemelerinin de az olması nedeniyle birçok kişi kabak tatlısını tercih eder. Aynı zamanda kabak tatlıları oldukça hafiftir. Kabak tatlısı çeşitleri arasında yer alan tahinli kabak tatlısının tarifi şu şekildedir:

Malzeme Listesi

  • 1,5 kilo kabak (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1,5 çay bardağı tahin

Hazırlanışı

Kabakları soyun ve 4-5 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimledikten sonra yıkayın ve bir tencerenin içine koyun. Üzerine 4 su bardağı şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak bir süre bekletin. Bu işlem bir gece önceden yapılıp sabaha kadar bekletilirse daha iyi sonuç alınır. Dinlendikten sonra, kabakların sulandığını göreceksiniz. Tencerenin içindekileri karıştırdıktan sonra, tencereyi ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte kabakları pişirmeye bırakın. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bıçak kullanabilirsiniz. Bıçak rahat batıyorsa, kabaklar pişmiş demektir. Piştikten sonra kabakları servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, kabakların üzerine tahin gezdirin. Tahin miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Tahin gezdirdikten sonra, ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kabak tatlısı, Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alır ve özellikle kış aylarında sıkça tüketilir. Kabak, A ve C vitamini bakımından zengindir, aynı zamanda beta-karoten içerir. Bu nedenle, kabak tatlısı lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı bir seçenektir.

Servis Önerileri

Tahinli kabak tatlısı, genellikle akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak servis edilir. Yanında kaymak veya dondurma ile sunarak lezzetini daha da artırabilirsiniz. Ayrıca, üzerine tarçın serpebilir veya farklı kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.

Alternatif Tarifler

Eğer tahinli kabak tatlısı dışında farklı bir tat arayışındaysanız, cevizli veya fındıklı kabak tatlısı yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, kabak tatlısını fırında pişirerek de farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Bu durumda, kabakları şekerle harmanlayıp fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri