Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak

Sütlü kabak denilince akla kabağın kızartması, çorbası veya tatlısı gelebilir. Ancak bu makalede, tatlı sevenler için sütlü kabak tatlısının tarifini paylaşacağız. Sütlü kabak tatlısı, kabağın tatlısı ve özellikle süt ile birleştiğinde lezzet açısından oldukça başarılı bir sonuç verir. Ayrıca, yapımı ve malzemeleri açısından da pratik olduğu için tercih edilmektedir. Sütlü kabak tatlısı oldukça hafiftir ve diğer tatlılar gibi rahatsız edici bir ağırlık hissi yaratmaz. Şimdi, sütlü kabak tatlısının nasıl yapıldığını öğrenmek için tarifine geçelim.

Sütlü Kabak Malzemeleri

  • 1 kg temizlenmiş ve dilimlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin

Sütlü Kabak Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ve dilimlenmiş bal kabaklarını uygun bir kabın içerisine alın ve üzerine bir su bardağı toz şeker ilave ederek bir gün boyunca dinlenmeye bırakın. Bu işlem sonucunda bal kabakları şekerle iyice özleşmiş ve içeriğindeki suyu salmış olacaktır. Ertesi gün, bal kabaklarını pişmesi gereken tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Bal kabakları pişerken üzerine margarini, unu ve bir su bardağı sütü de ilave edin. Kaynayana kadar bal kabaklarını karıştırın. Bal kabakları iyice piştikten sonra uygun bir fırın kabına alın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Bal kabaklarının üzeri iyice kızarana kadar bekleyin. Pişme süresi tamamlandıktan sonra tatlı soğuması için bir kenara alınır ve daha sonra buzdolabına kaldırılır, birkaç saat dinlendirilir ve tam kıvam alması sağlanır. İsteğinize bağlı olarak sütlü kabak tatlısının üzerine ceviz, fıstık veya Hindistan cevizi ile süsleyin. Bu şekilde lezzetini biraz daha artırabilirsiniz. Sütlü kabak tatlısını servis edeceğiniz tabaklara alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Sütlü kabak tatlısı, düşük kalorili ve besleyici değeri yüksek bir tatlıdır. Bal kabağı, A ve C vitaminleri, potasyum ve lif açısından zengin bir sebzedir. Süt ile birleştiğinde ise kalsiyum ve protein değeri artar. Bu tatlı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, bal kabağının antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Kireçte Kabak Tatlısı Belirtileri ve Tedavisi

Kireçte Kabak Tatlısı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri