Fırında Kabak Yemeği Kabak, yaz kış tüketilmesi gereken sağlıklı sebzelerden biridir. Genellikle yaz mevsiminde yoğurtlu olarak tercih edilse de, kış aylarında fırında pişirilmesi yaygındır. Daha önce pek çok kez denediğim ve sizlere önerebileceğim fırında kabak tarifini paylaşmak istedim. Fırında Kabak Yemeği İçin Malzemeler
Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? İlk olarak tüm sebzeleri yıkıyoruz. Kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak, küp küp doğruyoruz. Dilerseniz kabağı soymayabilirsiniz. Tüm sebzeleri doğradıktan sonra, kare bir borcama koyuyoruz. Salçayı bir kasede hafif sulandırdıktan sonra, içine baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı sebzelerin üzerine döküp, tüm sebzeleri ve salçayı harmanlıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Yemeğin üzerine en son tereyağını eşit paylaştırdıktan sonra, tüm sebzeler iyice kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Daha sonra servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kabak, A ve C vitaminleri bakımından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendiren bir sebzedir. Aynı zamanda düşük kalorili olması nedeniyle diyet listelerinde de sıklıkla yer alır. Tereyağı yerine zeytinyağı kullanarak daha hafif bir tarif elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. |
Masal
31 Mayıs 2024 CumaFırında kabak yemeğine kuş başında yada kıyma ekleyerek harmanlasam daha lezzetli olur mu acaba?
Cevap yazAdmin
31 Mayıs 2024 CumaMerhaba Masal, fırında kabak yemeğine kuşbaşı et veya kıyma eklemek kesinlikle lezzetini artırabilir. Etin verdiği aroma ve lezzet, kabağın hafif tadıyla güzel bir uyum sağlayacaktır. Denemenizi tavsiye ederim, afiyet olsun!