Kış Kabağı: Genel Bilgiler Kış kabağı, halk arasında balkabağı olarak bilinir ve sıklıkla tatlı yapımında kullanılır. Mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca kış kabağı, beta-karoten açısından da iyi bir kaynaktır. Beta-karoten, bilindiği gibi çok faydalı bir antioksidandır. Kış kabağı özellikle cilt sağlığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilen besinlerden biridir. İçeriğinde yer alan yaklaşık 100 adet bileşen cilt üzerinde olumlu etki yaratır. Ancak kış kabağının bu etkisinden yararlanmak için düzenli kullanılması gerekir. Kış kabağı çorba, yemek gibi farklı şekillerde hazırlanıp tüketilse de en sık olarak tatlı yapımında kullanılır. Şimdi, kış kabağı tatlısının nasıl yapıldığına hep birlikte göz atalım. Kış Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Hazırlanışı: Kabak dilimlendikten sonra kabukları soyulur. Çekirdekleri ayıklandıktan sonra istenilen ölçüde doğranır. Geniş bir tencerenin içine doğranmış kabaklar alınır ve üzerine toz şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat şekerin sulanması beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra orta hararetli ocağa alınarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine ceviz serpiştirilerek servise sunulur. Afiyet olsun. Kış Kabağının Faydaları Nelerdir?
Kış Kabağı ile Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?
Hazırlanışı: Kış kabağı, bal ve yoğurt uygun bir kasenin içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım bir fırça yardımı ile cilde fazla bastırılmadan ince bir tabaka şeklinde sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra cilt bol su ile yıkanır. Kış kabağı ile hazırlanan maskeler göz çevresine sürülmemelidir. Ayrıca maske ciltten arındırıldıktan sonra mutlaka cilde uygun bir nemlendirici sürülmelidir. Hassas cilt tipine sahip olan kişiler kış kabağı ile hazırlanan maskeyi yüzüne sürmeden önce cildinde ufak bir yerde maskeyi denemelidir. Eğer maske herhangi bir tahrişe yol açmamışsa cilt için kullanılabilir. |
Benan
26 Temmuz 2024 CumaKış kabağının cilt sağlığına olan faydalarından bahsedilmiş, ancak bu faydalardan gerçekten yararlanabilmek için kış kabağını ne kadar sıklıkla tüketmek veya kullanmak gerekiyor?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaMerhaba Benan,
Kış kabağının cilt sağlığına olan faydalarından yararlanmak için, bu sebzeyi düzenli olarak beslenme rutininize eklemek önemlidir. Haftada 2-3 kez tüketmek genellikle yeterli olabilir. Ayrıca, kış kabağının püresini veya suyunu cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz. Ancak, her bünyenin farklı olabileceğini unutmayın; bu nedenle vücudunuzu dinleyerek ve gerekiyorsa bir uzmana danışarak hareket etmekte fayda var.