Kış Kabağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
26 Temmuz 2024

Kış Kabağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kış Kabağı: Genel Bilgiler

Kış kabağı, halk arasında balkabağı olarak bilinir ve sıklıkla tatlı yapımında kullanılır. Mineraller ve vitaminler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca kış kabağı, beta-karoten açısından da iyi bir kaynaktır. Beta-karoten, bilindiği gibi çok faydalı bir antioksidandır.

Kış kabağı özellikle cilt sağlığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilen besinlerden biridir. İçeriğinde yer alan yaklaşık 100 adet bileşen cilt üzerinde olumlu etki yaratır. Ancak kış kabağının bu etkisinden yararlanmak için düzenli kullanılması gerekir. Kış kabağı çorba, yemek gibi farklı şekillerde hazırlanıp tüketilse de en sık olarak tatlı yapımında kullanılır. Şimdi, kış kabağı tatlısının nasıl yapıldığına hep birlikte göz atalım.

Kış Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kg kış kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:

Kabak dilimlendikten sonra kabukları soyulur. Çekirdekleri ayıklandıktan sonra istenilen ölçüde doğranır. Geniş bir tencerenin içine doğranmış kabaklar alınır ve üzerine toz şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak birkaç saat şekerin sulanması beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra orta hararetli ocağa alınarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine ceviz serpiştirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kış Kabağının Faydaları Nelerdir?

  • İçeriğinde bol miktarda bulunan A vitamini cildi serbest radikallere karşı koruyucu etki yaratır. Kış kabağından düzenli olarak cilt maskesi yapılıp uygulandığında cildi nemlendirici ve ölü hücrelerden arındırıcı etki yaratır. Cildin pürüzsüz bir hal kazanmasını sağlar.
  • Kuru cilt tipine sahip olan kişiler için de mükemmel bir besin maddesidir. Kış kabağı içeren kozmetik ürünler kuru ciltlerde ölü tabakayı temizleyerek kırışıklıkları giderir.
  • Ciltte oluşan sivilcelere karşı da etkili bir besin maddesidir. İçeriğinde yer alan E vitamini sayesinde cildi besleyerek derinlemesine temizlik sağlar. Ayrıca cildi siyah noktalardan arındırır.
  • İleri yaşa bağlı olarak gelişebilecek kırışıklıklara karşı vücut direncini artırır.
  • Kış kabağı kansere karşı vücudu korur.
  • Kalp hastalıklarına karşı tüketilmesi gereken bir besindir ve vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki yaratır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etki yaratır. Bu etkisi ile vücudu birçok hastalığa karşı korur.
  • Kolesterol ve kan basıncı üzerinde olumlu etki yaratır.
  • Yaşlanma sürecini uzatır.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Depresyon şikayetlerini azaltır.
  • Prostat sağlığını korur.
  • Kalori bakımından oldukça düşük içeriktedir. Bu nedenle zayıflamaya yardımcı olur. Kilo vermek amacıyla diyet yapan kişiler diyet listelerine gönül rahatlığı ile ekleyebilir. Lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. 100 gr kış kabağı yaklaşık 26 kalori içerir.

Kış Kabağı ile Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

  • 2 çorba kaşığı püre halinde kış kabağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

Kış kabağı, bal ve yoğurt uygun bir kasenin içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım bir fırça yardımı ile cilde fazla bastırılmadan ince bir tabaka şeklinde sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra cilt bol su ile yıkanır.

Kış kabağı ile hazırlanan maskeler göz çevresine sürülmemelidir. Ayrıca maske ciltten arındırıldıktan sonra mutlaka cilde uygun bir nemlendirici sürülmelidir. Hassas cilt tipine sahip olan kişiler kış kabağı ile hazırlanan maskeyi yüzüne sürmeden önce cildinde ufak bir yerde maskeyi denemelidir. Eğer maske herhangi bir tahrişe yol açmamışsa cilt için kullanılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Benan

26 Temmuz 2024 Cuma

Kış kabağının cilt sağlığına olan faydalarından bahsedilmiş, ancak bu faydalardan gerçekten yararlanabilmek için kış kabağını ne kadar sıklıkla tüketmek veya kullanmak gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Benan,

Kış kabağının cilt sağlığına olan faydalarından yararlanmak için, bu sebzeyi düzenli olarak beslenme rutininize eklemek önemlidir. Haftada 2-3 kez tüketmek genellikle yeterli olabilir. Ayrıca, kış kabağının püresini veya suyunu cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz. Ancak, her bünyenin farklı olabileceğini unutmayın; bu nedenle vücudunuzu dinleyerek ve gerekiyorsa bir uzmana danışarak hareket etmekte fayda var.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Tatlısı Tahinli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tahinli Tarifi ve Malzemeleri

Dolmalık Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Dolmalık Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri