Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sebze yemeği sevenlerin çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeği, yapılışı oldukça pratik olan ve düşük kalorili bir yemektir. Bu nedenle, birçok ev hanımı tarafından sıkça yapılmaktadır. Patatesli kabak yemeğinin tarifi şu şekildedir:

Patatesli Kabak Yemeği Malzemeleri
  • 1 kilo orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça veya 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar zeytinyağı

Patatesli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle, soğanın kabuklarını soyun ve doğrayın. Az miktarda su ile soğanları pişirin. Yemeklerde pişmiş soğan kullanmak daha sağlıklıdır. Daha sonra, tencereye bir miktar yağ koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanların üzerine domates veya salça ekleyerek kavurmaya devam edin.

Soğanlar ve salça kavrulmaya başlayınca ocağın altını kısın ve kabakları küp küp doğramaya başlayın. Kabakları doğradıktan sonra patatesleri de aynı şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Bu şekilde bir süre kavurun. Daha sonra tencereye 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmek, sebzelerin dağılmadan pişmesini sağlayacaktır. Pişmeye yakın, tuz ve baharatları ekleyin.

Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve hemen ardından 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını yemeğe ekleyin. Böylece patatesli kabak yemeğiniz hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Asude

12 Temmuz 2024 Cuma

Patatesli kabak yemeği yaparken soğanı önce suda pişirip sonra yağda kavurmanın nedeni nedir? Bu yöntemle daha sağlıklı olduğunu söylemişsiniz, gerçekten fark yaratıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Asude,

Soğanı önce suda pişirip sonra yağda kavurmanın nedeni, soğanın kendi şekerlerini daha iyi salmasını sağlayarak lezzetini arttırmaktır. Bu yöntemle soğan daha yumuşak ve tatlı olur, aynı zamanda yağını daha az emer, bu da yemeği daha sağlıklı yapar. Evet, bu yöntem gerçekten fark yaratır, özellikle lezzet ve dokuda belirgin bir iyileşme gözlemleyebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri