Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği

Kabak böreği, genellikle herkesin evinde yaz kış bulunabilecek malzemelerle hazırlanan ve tadına doyum olmayan, aynı zamanda oldukça sağlıklı bir börek çeşididir. Yediden yetmişe herkesin beğeniyle tükettiği bu böreği, sevdikleriniz ve misafirleriniz için iç huzuruyla hazırlayabilirsiniz. Lezzetinden emin olarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel börek çeşidini, sizler de evlerinizde kolaylıkla yapabilir ve ana yemek olarak ya da kış mevsiminde sıcak bir bardak çay eşliğinde tüketebilirsiniz.

Kabak Böreği Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım litre ılık su
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar elenmiş un

Kabak Böreği İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 250 gr lor peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Kabak Böreği Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar susam veya çörek otu

Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

Kabak böreği yapımına ilk olarak hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yarım litre ılık su ve yarım çorba kaşığı tuz ilave ettikten sonra azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrulup ele yapışmayacak kıvam alan hamurun üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

Daha sonra böreğimizin iç harcını hazırlamak için 3 adet kabağın kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince kıyarak rendelenmiş kabakların üzerine ekleyin ve üzerine tuz serpiştirerek karışımı iyice harmanlayın. Bir süre sularını salmaları için bekletin. Ardından kabak ve soğanları elinizle sıkıp suyunu çıkarın ve temiz bir bezin üzerine alın. Suyu çekilen kabak ve soğanların üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 250 gr lor peynir ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırarak hazırlayın.

Ardından önceden yoğurup dinlenmeye bıraktığımız hamuru 3 eşit parçaya bölerek beze şekline getirin. Her üç bezeyi de bir oklava yardımıyla incecik açın. Fırın tepsisini iyice yağlayarak ilk açılan yufkayı tepsiye düzgün bir şekilde serin ve hamurun üzerini iyice yağlayın. Yağlanan yufkanın üzerine kabaklı iç harcın yarısını döküp yayalım. Harcın üzerine ikinci yufkayı serdikten sonra yağlayıp kalan iç harcı yayalım. İç harcın üzerine son yufkayı serip yağladıktan sonra tepsiden taşan yufkaların kenarlarını toplayarak tepsiye yerleştirin. Hazır hale gelen kabaklı böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirin. Böreği keskin bir bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin.

Ardından fırını 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürün ve börek kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kabak Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri