Kabak Bayıldı Kabak Bayıldı, kabak sevenler için oldukça lezzetli ve kolay yapılabilen bir yemek çeşididir. Kabak Bayıldı, isminden de anlaşılabileceği gibi İmam Bayıldı benzeri bir yemektir. İmam Bayıldı yemeğindeki patlıcan yerine burada kabak kullanılır. Gerekli Malzemeler
Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır? Kabaklar, biberler, soğanlar ve domatesler iyice yıkanır. Kabaklar yıkandıktan sonra kurutulur ve soyulur. Soyulurken kabukların tamamı soyulmaz, boyuna bir sıra soyulur bir sıra bırakılır. Daha sonra bu kabaklar ısıtılmış yağda yanmayacak şekilde kızartılır. Bir yandan domatesler soyulur ve küp küp doğranır. Soğanlar da soyulur ve ince ince kıyılır. Biberlerin de damar yapısı ve çekirdekleri alınarak incecik doğranır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağa önce soğanlar atılır, daha sonra biberler, en son da domatesler eklenir. Üzerine salça, pul biber, karabiber, tuz ve kimyon eklenir. Bu malzemeler yaklaşık on dakika kadar kavrulur. Kavurma işlemi bittikten sonra önceden kızartılmış kabakların ortası yarılır ve hazırlanan harçla doldurulur. Kabaklar bir tepsiye dizilir. İsteğe göre kabakların üzerine ince dilim domates bırakılabilir. 170 derecede ısınmış fırına koyulur ve en fazla 20 dakika pişirilir. Kabak Bayıldı servise hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz. Püf Noktaları ve Ekstra Bilgiler
|
Nahid
12 Temmuz 2024 CumaKabak Bayıldı yaparken kabakların kızartılması sırasında yağ çekmemesi için ne yapabilirim? Ayrıca bu yemeği soğuk olarak mı, sıcak olarak mı servis etsem daha lezzetli olur?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Nahid,
Kabakları kızartırken yağ çekmemesi için bırkaç püf noktası uygulayabilirsiniz. Öncelikle kabakları kızartmadan önce hafifçe tuzlayarak bir süre bekletin ve sonra kağıt havluyla fazla suyunu alın. Ayrıca kızartma yağının yeterince sıcak olmasına dikkat edin; bu, kabakların yağı daha az çekmesini sağlayacaktır. Kızartma işlemi bittikten sonra kabakları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini sağlayabilirsiniz.
Kabak Bayıldıyı soğuk veya sıcak olarak servis edebilirsiniz, bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Ancak, geleneksel olarak bu yemek genellikle soğuk servis edilir ve böylece lezzetleri daha iyi hissedilir. Afiyet olsun!