Girit Kabağı, Girit Adası'nda yetişen ve oldukça sağlıklı bir sebzedir. Genellikle tuzlu ve baharatlı yemeklerde kullanılır. Şimdi, Girit Kabağı dolmasının yapımını adım adım inceleyelim. Girit Kabağı Dolması Malzemeleri
İçi İçin
Sosu İçin
Girit Kabağı Dolması Nasıl Yapılır? İlk olarak dolmamızın içini hazırlamakla başlayalım. Maydanoz, domates ve soğanları küp küp doğrayalım. Pirinçleri güzelce yıkayıp, üzerine bir miktar sıcak su ilave edelim ve pirinçleri güzelce kabartalım. Pirinçlerin suyunu güzelce süzelim ve nişastasını akıtalım. Diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip güzelce karıştıralım. Kabakları güzelce yıkayalım ve baş kısımlarını kapak şeklinde doğrayalım. Kabakların içini kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile boşaltalım. Sonra içlerini kıymalı harç ile dolduralım. (Üst kısmında bir miktar boşluk bırakalım) Daha sonra kabakların kapaklarını sıkıca kapatalım. Sosu için; bir cam kaseye salçayı, sıcak suyu ve zeytinyağını ilave edelim ve orantılı olarak karıştıralım. Dolmaların içine bir miktar sostan eşit olarak gezdirelim ve kalan sosu tencerenin dibine gezdirerek dökelim. Orta ateşte kabaklar iyi bir şekilde yumuşayana kadar pişirip, düz bir servis tabağına yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun! |