Kabak Kavurması Kabak, en çok Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki türüdür. Kabak, sıcak iklimleri seven bir bitkidir ve soğuk havalarda, özellikle kışın, fazla yetişmez. Gelişme dönemlerinde don olaylarının olmaması gerekir çünkü bu dönemde soğuğa karşı oldukça hassastır. Ayrıca, kabak kurak yerleri sevmez ve düzenli olarak su ister. İyi bakılırsa çok verimli olur. Kabak çeşitleri oldukça fazladır ve sağlık için de oldukça faydalıdır. Kabak, birçok yemek çeşidi ile sofralarımızda yer alır. Başlıca yemekleri; kabak mücver, salatası, püresi, kavurması ve daha birçok şekilde yapılmaktadır. Bugün, çok lezzetli ve her damağa hitap eden zeytinyağlı kabak kavurması yapalım. Zeytinyağlı Kabak Kavurması Malzemeleri
Zeytinyağlı Kabak Kavurması Nasıl Yapılır? Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayalım. Bir tencereye yağı koyup, soğan ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Ardından, yıkanmış ve doğranmış kırmızı biberi ekleyelim. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayıp tencereye ekleyelim ve hepsini birlikte kavuralım. Kavurduktan sonra kabakları istediğimiz şekilde doğrayıp ekleyelim. Kabak suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince ince doğradığımız maydanozu serpelim. Eğer zeytinyağlı değil de etli seviyorsanız, sizinle bir tarif daha paylaşmak isterim. Etli Kabak Yemeği Malzemeleri
Etli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Etimizi kuşbaşı doğrayalım ve orta boy bir tencereye alalım. Sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Daha sonra yemeklik doğradığımız kırmızı biber, yeşil biber ve kabağı ekleyip biraz daha kavuralım. Ardından domates sosunu ilave edelim. Sırasıyla tane karabiber, taze kekik ve tuzunu da ekleyelim. Son olarak bir su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım. Yanında en iyi gidecek yoğurt ya da bulgur pilavı ile servis yapalım. Kabak kavurması ve etli kabak yemeği, sağlıklı ve lezzetli yemekler arasında yer alır. Bu tarifler, sofralarınıza farklı bir tat ve renk katacaktır. |
Şenal
26 Temmuz 2024 CumaBu tarifleri denerken kabakların taze olması ne kadar önemli? Özellikle zeytinyağlı kabak kavurması yaparken hangi tür kabağı tercih etmeliyiz?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaŞenal, tariflerde kabakların taze olması gerçekten önemli. Taze kabaklar daha lezzetli olur ve yemeklerinize daha iyi bir doku kazandırır. Özellikle zeytinyağlı kabak kavurması yaparken, yeşil kabak (sakız kabağı) tercih edebilirsiniz. Bu tür kabaklar daha yumuşak olur ve zeytinyağının lezzetiyle iyi uyum sağlar. Taze ve diri kabaklar kullanarak yemeğinizin lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun!