Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı, tatlılar için de basit bir şekilde hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Bal kabağını şeker oranı oldukça yüksektir diyet yapan ve şeker hastaları bal kabağı tatlısını tüketirken dikkat etmeleri gerekir. Bal Kabağının birden çok tatlı çeşidi vardır. Bunlardan bazıları:

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Malzemeleri
  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım limon suyu
Fırında Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal kabağının kabukları soyup yıkadıktan sonra servis yapabileceğiniz şekilde doğrayın ve derin bir tencerenin içine kabakları koyun üzerine de toz şekeri ekleyip ardından yarım limon suyunu gezdirip tencerenin kabağını kapatıp 3 saat kadar kabakların sulanmasını bekleyin. Daha sonra sulanmış olan kabakları orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirmiş olduğunuz bal kabaklarını dikkatli bir şekilde sıcak sıcak fırın tepsisine boşaltın üzerine cevizleri eşit bir şekilde gezdirin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar daha pişirin. Pişmiş olan bal kabağı tatlısı istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Krem Şantili Bal Kabağı Malzemeleri
  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Krem Şantili Bal Kabağı Nasıl Yapılır?

Bal kabağının kabukları soyup yıkadıktan sonra kare olacak şekilde ve derin bir tencerenin içine kabakları koyun üzerine de toz şekeri ekleyip ardından yarım limon suyunu gezdirip tencerenin kabağını kapatıp 3 saat kadar kabakların sulanmasını bekleyin. Daha sonra sulanmış olan kabakları orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirmiş olduğunuz bal kabaklarını dikkatli bir şekilde sıcak sıcak fırın tepsisine boşaltın üzerine cevizleri eşit bir şekilde gezdirin ve 180 derecelik fırında 20 dakika kadar daha pişirin. Pişmiş olan bal kabağı tatlısını fırında çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bal kabağı soğurken krem şantiyi hazırlayalım. Soğuk süt ile krem şantiyi bir mikser yardımı ile çırpın 20 dakika kadar buzdolabında bekledin. Soğumuş olan kare bal kabakların üzerine bir yemek kaşığı krem şanti sürün ve servis tabağına dizini. Bal kabaklarını pişirdiğiniz fırın tepsisinde kalan şerbeti bir kaşık yardımı ile krem şantinin üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

Bal Kabağı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?