Kabak Sufle Kabak, yaygın olarak sebze olarak bilinse de, tohum içermesi nedeniyle botanik açıdan meyve kategorisinde değerlendirilir. Kabak, içerdiği vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir ve çeşitli sağlık faydaları sunar. Kanser riskini azaltabilir, kemik sağlığını korur ve kalp sağlığına destek olur. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri de vardır. Kabağın bu besleyici özelliklerini çocuklarınıza sevdirebilmek için sağlıklı ve lezzetli tariflere başvurabilirsiniz. Şimdi sizlerle paylaşacağım Kabak Sufle tarifi, hem farklı hem de besleyici bir seçenek olacaktır. Bu tarifi tüm sevdiklerinize güvenle sunabilirsiniz. Kabak Sufle Malzemeleri (4 Kişilik)
Kabak Sufle Nasıl Yapılır? Kabakları tamamen soyduktan sonra rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine yeşil soğanın yalnızca yeşil yapraklarını ince ince kıyıp ekleyin. Maydanoz ve dereotunu da ekleyerek iyice karıştırın. Farklı bir kabın içine yumurtaları kırın. Üstüne tuz ve karabiberi ekleyip yumurtalar köpürünceye kadar çırpın. Bu işlem sırasında mikser kullanabilirsiniz. Yeterince karıştığından emin olduğunuz yumurtaların üzerine hazırladığınız kabaklı harcı ekleyin. Harcı karıştırdıktan sonra 1 su bardağı unu da ekleyin. Karışımın üzerine son olarak kaşar peyniri, Hindistan cevizini ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpın. Fırın kabının içini tamamen yağlayın ve sufle karışımını eşit miktarda dağıtarak dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Ortalama 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sıcak servis edin. Afiyet Olsun. |