Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024

Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak yemeği çeşitleri, bir yaz sebzesi olan kabak günümüz koşullarında her mevsim yetiştirilen bir sebze haline gelmiştir. Kabakla yapılan çeşitli yemek tarifleri vardır. Kabağı sevmeyenlerin bile damak tadına hitap eden tarifler bulunur. Fırında yapılan kabak yemeği çeşitleri, ocakta pişirilenler, kızartılarak yapılanlar hepsi ayrı lezzette olur. Sizler için en fazla tercih edilen kabak yemeği çeşitlerini bir araya topladık. Umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Fırında kıymalı kabak yemeği: Ben bu yemeği tencerede yapıyorum diyenler bu tarifi mutlaka denemelidir. Çiğden pişirilen kabak yemeğine göre daha lezzetli oluyor. Sizi oyalamadan kısa sürede hazırlıyorsunuz. Şimdi malzemelerimiz hazırsa hemen yemeği yapmaya başlayalım.
  • 5 adet kabak
  • 350 gram dana kıyma
  • Bir tutam taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 3 adet domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Önce kabakları ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Bunları süzgü içinde bekletirken, tavanın içinde bir tane biberle, sarımsak ve kuru soğanları zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Buna dana kıymayı ilave ederek kavurun. İçine domates salçasını koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelediğiniz iki tane domatesi ilave ederek kısık ateşte pişirin. En son olarak tuzu, karabiberi ve ince doğranmış naneyi ya da kuru naneyi harcın içine koyun. Biraz pişince içine sıcak su koyarak kaynatın ve ocağı kapatın. Şimdi kabakları sıvı yağın içinde hafif döndürerek kavurun. Kabakların çok pişmemesi gerekiyor. Daha sonra delikli kepçeyle bir tabağın içine alarak kabakların yağını biraz salmasını bekleyin. Bunları bir borcamın içine yayın. Üzerine pişirdiğiniz harcı dökün. Borcamın üstünü kalan domates ve biberlerle süsleyin. Fırını 200 derecede ısıtarak, kabak yemeğini güzelce pişirin. Daha sonra yanında pilavla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı kabak yemeği: Yaz geldiğinde o lezzetli kabaklarla bu tarifi yapmanızı öneririz. Sıcak günlerde sindirimi kolay bir tariftir. Yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte harika bir sunum olur. Hazırsak işe başlayalım.
  • 4-5 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tutam taze nane
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yapılışı: Kabak yemeği çeşitleri arasında oldukça pratik olan bu tarifi hazırlamak için kabakları küp şeklinde doğrayın. Tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanları, sarımsakları, yeşil ve kırmızı biberleri zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri küçük küp şeklinde doğrayarak tencereye ilave edin. Biraz pişince içine domates salçasını atarak pişirin. Kıvamı olunca doğranmış kabakları, tuz ve karabiberi atarak biraz su ilave etmeden kavurun. Daha sonra içine kabakları geçmeyecek seviyede sıcak su koyarak kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılan naneleri de yemeğinize katın. İster sıcak, isterseniz soğuk olarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabak mücver yemeği: Kabak yemeği çeşitleri arasında mücver tarifi vermesek olmaz. Mücver en fazla kabakla yapılır ve sevmeyeni de pek yoktur. Genellikle kızartılarak yapılsa da hafif olması için fırında da yapanlar vardır. Şimdi tarifimizi sizinle paylaşalım.
  • 3 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 4-5 adet taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince un
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Kabakları ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Bunları bir kapta bekletin ve harcı hazırlayın. Önce kuru soğanı incecik doğrayın. Maydanozu ve yeşil soğanları da ince doğrayın. İçine kuru nane, tuz ve karabiberi koyun. Rendelenmiş kabakların suyunu elinizle sıkarak harcın içine ilave edin. Buna yumurtayı kırın ve biraz un ilave edin. Malzemelerin hepsini karıştırın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Kaşıkla mücver harcından alarak tavada önlü arkalı kızartın. Kızaran kabak mücverleri servis tabağına alın. Mücver sıcak ve soğuk tüketilebilir. Tercih size kalmış.

Afiyet olsun.

Kabak Yemeği Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?