Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
12 Temmuz 2024

Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Yemeği Çeşitleri

Kabak, yaz sebzesi olarak bilinse de günümüzde her mevsim yetiştirilebilen bir sebze haline gelmiştir. Kabakla yapılan çeşitli yemek tarifleri bulunmakta olup, kabağı sevmeyenlerin bile damak tadına hitap eden tarifler mevcuttur. Fırında yapılan kabak yemekleri, ocakta pişirilenler ve kızartılarak yapılanlar farklı lezzetler sunar. Sizler için en fazla tercih edilen kabak yemeği çeşitlerini bir araya getirdik. Umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Fırında Kıymalı Kabak Yemeği

Bu tarifi tencerede yapıyorum diyenler, fırında denemelidir. Çiğden pişirilen kabak yemeğine göre daha lezzetli oluyor ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Malzemelerimiz hazırsa hemen yemeği yapmaya başlayalım.

  • 5 adet kabak
  • 350 gram dana kıyma
  • Bir tutam taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 3 adet domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 diş sarımsak
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Kabakları ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Süzekte bekletirken, tavada bir biberi, sarımsak ve kuru soğanları zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Dana kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. İçine domates salçasını koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyerek kısık ateşte pişirin. Tuzu, karabiberi ve ince doğranmış naneyi ekleyin. Biraz pişince sıcak su ekleyerek kaynatın ve ocağı kapatın. Kabakları sıvı yağda hafifçe kızartın. Kabakları delikli kepçe ile tabağa alıp, yağını salmasını bekleyin. Borcama kabakları yayıp üzerine pişirdiğiniz harcı dökün. Borcamın üstünü kalan domates ve biberlerle süsleyin. Fırını 200 derecede ısıtarak, kabak yemeğini güzelce pişirin. Pilavla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Yazın lezzetli kabaklarıyla bu tarifi yapmanızı öneririz. Sıcak günlerde sindirimi kolay bir tariftir. Yanında sarımsaklı yoğurtla birlikte harika bir sunum olur. Hazırsak işe başlayalım.

  • 4-5 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tutam taze nane
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Yapılışı

Kabakları küp şeklinde doğrayın. Tencerede yemeklik doğranmış soğanları, sarımsakları, yeşil ve kırmızı biberleri zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri küçük küp şeklinde doğrayarak tencereye ilave edin. Biraz pişince domates salçasını ekleyin. Kıvam alınca doğranmış kabakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Su ilave etmeden kavurun. Daha sonra kabakları geçmeyecek seviyede sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış naneleri ekleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabak Mücver Yemeği

Kabak yemeği çeşitleri arasında mücver tarifi vermemek olmaz. Mücver en fazla kabakla yapılır ve genellikle sevilir. Genellikle kızartılarak yapılır ama hafif olması için fırında da yapılabilir. Şimdi tarifimizi paylaşalım.

  • 3 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 4-5 adet taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yeterince un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Kabakları ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyin. Bunları bir kapta bekletin ve harcı hazırlayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Maydanozu ve yeşil soğanları da ince doğrayın. İçine kuru nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu elinizle sıkarak harcın içine ilave edin. Yumurtayı kırın ve biraz un ekleyin. Malzemelerin hepsini karıştırın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Kaşıkla mücver harcından alarak tavada önlü arkalı kızartın. Kızaran kabak mücverleri servis tabağına alın. Mücver sıcak veya soğuk tüketilebilir. Tercih size kalmış.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Selçuk

12 Temmuz 2024 Cuma

Fırında kıymalı kabak yemeğini daha önce tencerede yapmıştım ama fırında daha lezzetli oluyormuş, denemek gerek mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Selçuk, fırında kıymalı kabak yemeği gerçekten tencerede yapılan versiyonundan daha lezzetli olabilir. Fırında pişirme, yemeğin malzemelerinin daha iyi karışmasını ve lezzetlerin daha yoğun bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Ayrıca, fırında pişirilen yemeklerin üzeri hafifçe kızararak ekstra bir tat katabilir. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim, sonuçtan memnun kalacağınızı düşünüyorum! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri