Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma

Kabak oturtma, Türk mutfağının sevilen ve sıkça yapılan yemeklerinden biridir. Kabak, besleyici içeriği ve düşük kalorisi ile diyet dönemlerinde de sıklıkla tercih edilen bir sebzedir. Bu makalede, kabak oturtmanın nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde anlatacağız. Kabak oturtma, özellikle yaz aylarında hafif ve lezzetli bir yemek olarak sofralarımızda yer alır. Çocukların da severek tükettiği bu yemek, aynı zamanda bayram sonrasında sebze tüketimini artırmak isteyenler için de ideal bir seçenektir. Şimdi, bu lezzetli sebze yemeğinin tarifine geçelim.

Kabak Oturtma Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 300 gram normal yağlı kıyma
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 2 büyük boy domates
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber, tuz
  • Dereotu
  • Sıvı yağ

Kabak Oturtma Nasıl Yapılır?

Kabakların kabukları soyulur ve belli bir kalınlıkta dilimlenir. Kızgın yağda kabaklar kızartılır ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Ayrı bir tavaya bir miktar yağ dökülür ve küçük küçük doğranmış soğanlar kızgın yağda sarartılır. Sararan soğana kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene dek kavrulur. Kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir ve birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavrulur. Bir domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranarak kıymaya eklenir. Kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.

Kabaklar bir borcam tepsiye veya kullanmakta olduğunuz herhangi bir fırın tepsisine bir sıra yerleştirilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı dökülür ve her yerine eşit şekilde dağıtılır. Kalan kabaklar da bu kıymanın üzerine yerleştirilir ve ardından kıymalı harcın kalan yarısı da kabakların üzerine dökülüp, her yerine dağıtılır. Büyük bir domates kabukları soyulmadan dilimlenir ve tepsideki kabak oturtmanın üzerine yerleştirilir. Benzer şekilde biberler de ortadan kesilip tohumları temizlendikten sonra yemeğin üzerine sıralanır.

Bir bardak sıcak su yemeğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında, üzerindeki domatesler pişene kadar pişirilir. Pişen yemek fırından çıkarıldıktan sonra üzerine dereotu serpilir ve servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Kabak oturtma yemeği, farklı baharatlar ve sebzeler eklenerek çeşitlendirilebilir. Örneğin, sarımsak, kırmızı biber veya havuç ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, diyet yapanlar için kıyma miktarını azaltabilir veya tamamen sebzeli bir versiyonunu hazırlayabilirsiniz. Kabak oturtma, yanında yoğurt veya pilav ile servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır.

Bu tarif ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri