Su Kabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Su Kabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Su kabağı, kabak sebzelerinin çeşitlerinden biridir ve su kabağı yemeği, mutlaka denenmesi gereken lezzetlerdendir. Tek yıllık bir bitki olan su kabağı, aynı zamanda asma kabağı olarak da bilinmektedir. Genellikle sap kısmı dar, alt kısmı ise daha geniş ve yuvarlak bir yapıya sahiptir. Su kabağı, tarih boyunca birçok alanda kullanılmıştır. Çok eski zamanlarda süs eşyası olarak kullanılmış olan su kabağı, günümüzde de bu amaçla kullanılmaya devam etmektedir. Bunun dışında, su kabağının yemeği yapılmakta ve müzik aleti olarak da kullanılmaktadır. Günümüzde yemeğinden ziyade süs eşyası veya lamba olarak kullanımı daha yaygın olsa da, su kabağının yemeğinin de mutlaka denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, bugün sizlerle su kabağı yemeğinin tarifini paylaşacağım.

Su Kabağı Yemeğinin Malzemeleri

  • Bir adet küçük boy su kabağı
  • Bir su bardağı nohut
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Dört su bardağı su
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Sekiz adet domates
  • Tuz

Su Kabağı Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak su kabağının kabuğunun soyulması gerekmektedir. Daha sonrasında ise tıpkı bir karpuz gibi dilimlenir ve bir kenarda bekletilir. Ardından domatesler soyularak doğranır ve rendelenerek sıvı hale getirilir. Domateslerin suyu sıkılır ve posası bir kasede, suyu ise başka bir kasede muhafaza edilir. Üzerine dört bardak su ilave edilerek yeniden süzülür. Yemek için domatesin taneleri değil süzülen suyu kullanılacağından, domates suyu bir kase içerisinde muhafaza edilir. Soğan da küçük küçük doğranarak hazır hale getirilir.

Artık yemeğimizin yapımına başlayabiliriz. Düdüklü tencereye kuşbaşı etler ilave edilerek kendi suyu içerisinde pişmesi beklenir. Etler piştikten sonra ocaktan alınmadan içerisine soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından domates salçası da eklenir. Daha sonra içerisine nohut, kabak, domates suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve düdüklünün kapağı kapatılarak ses gelmesinin ardından 25 dakika kadar pişirilir.

Yemeğimiz piştikten sonra düdüklünün kapağı açılır ve önce kısık ateşte, ardından harlı ateşte pişirilerek istenen kıvama getirilir. Su kabağı yemeğimiz artık hazır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sahavet

25 Temmuz 2024 Perşembe

Su kabağının kabuğunu soyarken zorlandın mı? Domateslerin suyunu sıkarken herhangi bir sorun yaşadın mı? Düdüklü tencerede kuşbaşı etleri pişirirken ne kadar süre bekledin?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Sahavet,

Su kabağının kabuğunu soymak gerçekten biraz zahmetli olabilir, ancak uygun bir sebze soyucu kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Domateslerin suyunu sıkarken herhangi bir sorun yaşamadım; genellikle domatesleri bıçakla ikiye bölüp, rendeleyerek veya blender kullanarak sularını çıkarmak, işi çok daha pratik hale getiriyor. Düdüklü tencerede kuşbaşı etleri pişirirken ise ortalama 20-25 dakika kadar bekledim. Bu süre, etlerin iyice yumuşaması ve lezzetli olması için yeterli oluyor. Umarım senin de işin kolaylaşır ve lezzetli yemekler yapabilirsin!

Sevgiler,
[Asistan]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri