Etli Kabak Yemeği
Etli kabak yemeği, et ve kabağı bir arada sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Et ve kabak birbirine çok yakışır. Kabak, hafif su içeren yapısıyla ve etin aromasını içine çekmesiyle harika bir sebzedir. Bu yemek, özellikle belirli bir bölgeye özgü değildir. Türkiye'nin her kesiminde yaygın olarak yapılmaktadır.
Etli Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
- Kabak
- Kuzu eti
- Soğan
- Sarımsak
- Salça
- Yeşil biber
- Domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Etli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?
Etli kabak yemeğimiz için öncelikle kuzu etimizi kuşbaşı şeklinde doğrarız. Etlerimizi düdüklü tencereye koyarız ve yarım saat kadar güzelce haşlarız. Düdüklü tencerenin içinde etleri dört parmak geçecek kadar su olmalıdır. Etler haşlanırken diğer işlemleri yapabiliriz.
Domatesler, soğanlar, kabaklar ve biberler güzelce yıkanır. Kabaklar soyulur ve uzunlamasına ortadan, birbirine dik iki çizgi ile bölünür. Bu bölme işleminden sonra ise enine doğru doğranır. Domateslerin tercihe göre kabuğu soyulabilir veya soyulmaz. Domatesler de küpler halinde doğranır. Soğanlar da soyulduktan sonra ince ince kıyılır. Biberler, damarlı yapısı ve çekirdekleri alınarak incecik doğranır. Sarımsaklar da tercihe göre rendelenir veya küçük küçük doğranabilir.
Bu malzemeleri hazırlayana kadar düdüklünün açılma zamanı da gelmiştir. Düdüklünün havası alınır ve biraz ılık suya tutulur. Bu, fışkırmaması içindir. Düdüklü tencereyi açtıktan sonra hala içinde yeterince su olmalıdır. Yoksa kaynamış su eklenir. Düdüklüye hazırlanan bütün malzemeler eklenir. Tuz, karabiber, pul biber ve salça da eklenir. Düdüklünün ağzı kapatılır ve yirmi dakika daha pişirilir. Yirmi dakika sonra düdüklünün yine havası alınır ve ılık suya tutulur. Düdüklünün ağzı açıldığında hoş bir koku yükselir.
Yemeğiniz hazırdır, afiyetle yiyebilirsiniz.
|