Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası

Sonbaharın faydalı ve lezzetli sebzelerinden biri olan balkabağı ile içimizi ısıtacak bir çorba yapalım. Tatlı kabak çorbası, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Örneğin, krema, süt, et ve tavuk suyu ilave edilerek hazırlanabilir; bu tamamen sizin tercihlerinize bağlıdır. Biz, bu soğuk kış günlerinde hem içimizi ısıtacak hem de faydalarını artıracak bir et suyu ile tatlı kabak çorbası tarifi paylaşacağız.

Et suyunu önceden hazırlarsanız, tatlı kabak çorbasını daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Yapılışı kolay ve pratik bu tarifi eminim siz de çok seveceksiniz. Gönül rahatlığıyla çocuklarınıza, bebeklerinize ve sevdiklerinize hazırlayıp sunabileceğiniz bu çorbanın şimdi yapım aşamalarını paylaşalım.

Tatlı Kabak Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram balkabağı
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Tatlı Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabaklarının dış kabuklarını soyup ayıklayın. İri dilimler halinde düdüklü tencere içerisine koyun. Patates, sarımsak ve soğanların da kabuklarını soyup balkabaklarına ilave edin. Son olarak da havucu dilimleyin. Üzerini geçmeyecek kadar su koyduktan sonra, önce hızlı sonra kısık ateşte sebzeler pişene kadar düdüklü tencerede ağzı kapalı bir şekilde pişirin.

Yumuşayan sebzeleri karıştırıcı yardımıyla iyice ezin. Bir taraftan blenderden geçirirken bir taraftan da et suyunu ilave ederek çorbanızın kıvamını bulun. Yeterli oluncaya kadar et suyu ilave edebilirsiniz.

Küçük bir tava içerisine zeytinyağını koyup ocağa alın. İçerisine damak zevkinize uygun olarak az veya çok baharatlardan ilave edin. Yağda kızdırdıktan sonra tatlı kabak çorbasının içerisine ilave edin. Tatlı kabak çorbası bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tatlı kabak çorbası servis için hazırdır. Servis edeceğiniz kase içerisine alabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nazife

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tatlı kabak çorbası tarifi için balkabaklarını dış kabuğunu soyup iri dilimler halinde mi koyuyoruz? Ayrıca, et suyu yerine tavuk suyu kullansak tadında büyük bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nazife hanım, balkabaklarının dış kabuğunu soyup iri dilimler halinde kullanabilirsiniz, bu şekilde pişmeleri daha kolay olur. Et suyu yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz; tadı biraz farklı olabilir ama çorbanın lezzetini yine de güzel yapar. Tavuk suyu, çorbaya daha hafif ve biraz daha farklı bir aroma katacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri