Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında kabak mücver, kabağı çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz. Ancak mücverin yeri daha başkadır. Genellikle yağda kızartılarak yapılan bu tarifi mutlaka fırında yapmayı denemelisiniz. Çünkü bu şekilde daha lezzetli ve sağlıklı bir mücver yeme şansınız var. Çünkü kabak yağda kızarmadığı için, sağlıklı yeniyor. Yaz sebzesi olmasına rağmen, kabağı artık her mevsim bulabiliyoruz. Ancak yazın lezzeti daha başka oluyor. Malzemeleriyle mücver kıvamını tam olarak yakalarsanız, ortaya güzel bir tarif çıkacaktır. Yağda kızartılarak yapılan kabak mücverinden farklı olarak bu tarifte kaşar peyniri rendesi kullanıyoruz. Bunu tek olarak bile konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Gerçekten lezzetli bir tarif, yanında yoğurtla birlikte tüketmenizi tavsiye ederiz. İsterseniz fırında kabak mücver tarifini hazırlamaya başlayalım. Hepinize afiyet olsun.

Fırında kabak mücver için gerekli malzemeler
  • 4 adet iri boyda kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet taze nane ya da bulamazsanız kuru nane
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Biraz un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında kabak mücver nasıl yapılır?

İlk olarak geniş bir kâsenin içine kabakları ayıklayarak rendeleyin. Daha sonra kabakların suyunu elinizle sıkarak çıkarın. Bunu yapmazsanız, mücveriniz sulu olur. Şimdi kabakların içine maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ince kıyarak doğrayın. Taze nane kullanıyorsanız, kuru nane koyabilirsiniz. Kuru soğanları da incecik doğrayın. Yumurtaları içine kırın, tuzunu ve karabiberini damak tadınıza göre ayarlayın. Mücver malzemesi içine zeytinyağını ve biraz un ilave ederek, hepsini karıştırın. Bunu yağlanmış bir borcamın içine yayın. Fırınınızı 200 derecede ısıtarak, borcamı içine koyabilirsiniz. Mücverin üzeri kızarmaya başladığında, fırından alarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. Biraz da peynirler eriyip, kızarıncaya kadar fırında tutarak, mücveri dışarı alın. Fırında kabak mücveri sıcak olarak dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Kabak Mücver Yorumları

soru

Meram

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhabalar sabah kahvaltıya misafirlerim var. Onlara mücver yapmak istiyorum fakat ya da tercih etmiyorum fırında kabak mücver yapsam kahvaltı için uygun olur mu? Lütfen bana bu konuda bilgi verin. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
cevap

Mutlutekin

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Mücver genelde akşam 5 çayında veya akşam yemekte tercih edilir.Ama sabah kahvaltıda da tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?