Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Fırında yapılan yemekler hem görsel olarak hem de lezzeti açısından daha güzel olmaktadır. Yemeğin süslemelerini yaptığınızda bozulmadan sevisi de kolay olmakla beraber sofra da daha şık ve sunumu güzel olmaktadır. Bu nedenle kabak yemeğini bir de fırında denemelisiniz. Kabak fırında yapıldığı zaman daha hafif bir tadı olmaktadır. Fırında kabağın her çeşidini yapabilirsiniz. Kabak çintmesi, kabak mücveri, kabak ezmesi fırında denenebilir lezzetlerdendir. Ben sizlere kaşarlı, kabak şiş tarifi vereceğim. Sebze denince artık aklınıza hemen bu lezzet gelecek.

Fırında Kabak İçin malzemeleri
  • 4 adet kabak
  • 2 adet küçük boy domates
  • 5-6 adet küçük soğan
  • 6-7 tane biber
  • 2 tane orta boy patates
  • Bir tutam kuru nane
  • 1 tutam dereotu
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir avuç kadar rendelenmiş kaşar peynir
  • 4-6 tane çöp şiş
Fırında Kabak Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayıp, süzgece koyalım. Ardından kabakları bir havlu kâğıtla kurulayarak suyunu alalım ve daire şeklinde çok ince olmayacak şekilde dilimlenir. Kabakları bir kaba alarak biberi de şişe geçirdiğimizde hoş bir görüntü verecek şekilde ve büyüklükte doğrayalım. Domatesleri de ister yarım ay isterseniz daire şeklinde dilimleyebilirseniz. Soğanları da aynı şekilde yarım ay olarak dilimleyin. Patatesleri de tıpkı kabaklar gibi dilimleyin. Çöp şişlere sırasıyla kabak, domates, kabak, biber, kabak, soğan, kabak, patates şeklinde dizelim. Bor cama yerleştirelim. Malzemelerin hepsini bu şekilde kullandıktan sonra. Bor camın üzerinde kabakları kapatana kadar su ekleyelim. Suyun içerinde tuz ve diğer baharatları ve rendelenmiş sarımsağı karıştırabilirsiniz. Bu sayede tuzun tadı da eşit dağılacaktır. Orta sıcaklıkta fırına koyun. 120 derece bu yemek için idealdir. 25-30 dakikada buharıyla beraber yemek pişmiş olacaktır. Dilerseniz bir parça tadına bakabilirsiniz. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Yaklaşık 7-8 dakika kadar da peynirlerle fırınlandıktan sonra yemeğinizi alabilirsiniz. Kaşar peynirinin hafif kızarması ve çıtır bir tadı olması daha lezzetli kılmaktadır. Siz yumuşak ve uzayan bir lezzet isterseniz 2-3 dakika yeterli olacaktır. Servisi de şık olan bu sebze yemeğini pirinç pilavı, yoğurt, patates püresiyle tamamlayabilirsiniz. Şimdiden sizlere afiyet olsun.

Kabak Fırında Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi