Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak, kızartmanın yakıştığı sebzelerden biridir. Çok pratiktir ve kadınların evde hazır yemek olmadığı zaman kurtarıcısıdır. Daha çok karışık kızartmaların içinde yer alır. Ancak sadece kabak kızartması severler de vardır. Ayrıca kabak kızartmasına sarımsaklı yoğurt da çok güzel yakışır. Kabak kızartması sadece tek başına yenmek için değil birçok yemeğin içine konmak için de yapılır. Makarna soslarına bile girer hale gelmiştir. Bu makalede, normal kabak kızartmasının nasıl yapıldığını anlatacağım.

Gerekli Malzemeler
  • Kabak
  • Ayçiçek yağı
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz

Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz ve kuruluyoruz. Eğer yaş kalırsa kızartma işlemi esnasında yağ ile temas edip üzerimize sıçrayabilir. Kabaklarımızı yıkadıktan sonra uzunlamasına soymaya başlıyoruz. Soyarken bir sıra soyup bir sıra atlıyoruz. Soyma işlemimiz de bittikten sonra kabaklarımızı enine ince ince dilimliyoruz. Yağımızı tavada kızdırıyoruz. Ben Ayçiçek yağı yazdım ancak isteyen zeytinyağı kullanabilir. Zeytinyağı kızartmalarda ağır kaçmaktadır. Kızmış olan yağa kabaklarımızı ekliyoruz ve üzerine tuzumuzu ekliyoruz. Hafif kahverengileşince baharatlarımızı ekliyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Kabak kızartmamız hazırdır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapıp yiyebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

Kabak kızartmasını daha lezzetli hale getirmek için birkaç ipucu:
  • Kabakları dilimledikten sonra bir süre tuzlu suda bekletmek, fazla suyunu çekmesini sağlar ve daha çıtır bir kızartma elde edersiniz.
  • Kabakları kızartmadan önce hafifçe unlamak, kabakların daha çıtır olmasını sağlar.
  • Kızartma işlemi sırasında kabakları fazla karıştırmamak, kabakların dağılmasını önler.

Servis Önerileri

Kabak kızartmasını çeşitli şekillerde servis edebilirsiniz:
  • Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Yanında domates sosu ile sunabilirsiniz.
  • Üzerine ince doğranmış dereotu serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabak Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etsiz Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kilo Aldırır mı?

Kabak Çekirdeği Kilo Aldırır mı?

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı