Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçelin birçok çeşidi bulunmaktadır. Türk mutfağında kışa hazırlık yapan ev hanımları, mevsimlerine göre meyvelerin reçelini yaparak sağlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Reçel yapımı, emek ve dikkat isteyen bir süreçtir. Kıvamının tutturulması ve lezzeti oldukça önemlidir. Kıvamı istenilen şekilde olmazsa reçel zamanla şekerlenebilir. Reçel çeşitleri arasında bulunan ve her yaş grubunun damak tadına uygun olan reçel çeşitlerinden biri de bal kabağı reçelidir. İşte tarifi:

Bal Kabağı Reçeli Malzemeleri

  • 2 kilo bal kabağı
  • 1 kilo sönmüş kireç
  • 2,5 litre su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım adet limonun suyu

Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Bal kabaklarının kabuğunu soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Daha sonra kabakları kireç suyunda 8-9 saat bekletin. Beklettikten sonra sertleşen kabuklarını iyice bol suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra kabakları tabanı geniş bir tencereye sıra sıra dizin. Dizdikten sonra üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya bırakın. Bal kabakları kaynamaya başladıktan belli bir süre sonra suyunu bırakacaktır. Kaynadıktan belli bir süre sonra kabaklar ve şeker reçel kıvamına gelecektir. Sık sık kontrol etmeniz gerekir. Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu tencereye ilave edin. Limonu ilave ettikten sonra reçeli ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Limon, reçelin şekerlenmesini engelleyecektir. Soğuyan reçeli cam kavanoza aktarın, kapağını kapatın ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vasıfe

23 Temmuz 2024 Salı

Bal kabağı reçelini yaparken kireç suyu kullanmak gerekli mi yoksa atlayabilir miyim? Kireç suyu kullanmadan da aynı sonuçu elde edebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Vasıfe, bal kabağı reçeli yaparken kireç suyu kullanmak, kabak parçalarının dağılmaması ve sert kalması için yaygın bir yöntemdir. Ancak kireç suyu kullanmadan da reçel yapabilirsiniz. Kireç suyu kullanmadığınızda, kabağın yapısı biraz daha yumuşak olabilir. Lezzet olarak büyük bir fark yaratmaz, ancak dokusu farklı olacaktır. Eğer kireç suyu kullanmak istemiyorsanız, kabağı dikkatlice pişirerek ve fazla karıştırmadan da güzel bir reçel elde edebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Güncel

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Güncel

Kabak Lifi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Lifi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri