Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçelin birçok çeşidi bulunmaktadır. Türk mutfağında kışa hazırlık yapan ev hanımları, mevsimlerine göre meyvelerin reçelini yaparak sağlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Reçel yapımı, emek ve dikkat isteyen bir süreçtir. Kıvamının tutturulması ve lezzeti oldukça önemlidir. Kıvamı istenilen şekilde olmazsa reçel zamanla şekerlenebilir. Reçel çeşitleri arasında bulunan ve her yaş grubunun damak tadına uygun olan reçel çeşitlerinden biri de bal kabağı reçelidir. İşte tarifi:

Bal Kabağı Reçeli Malzemeleri

  • 2 kilo bal kabağı
  • 1 kilo sönmüş kireç
  • 2,5 litre su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım adet limonun suyu

Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Bal kabaklarının kabuğunu soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Daha sonra kabakları kireç suyunda 8-9 saat bekletin. Beklettikten sonra sertleşen kabuklarını iyice bol suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra kabakları tabanı geniş bir tencereye sıra sıra dizin. Dizdikten sonra üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya bırakın. Bal kabakları kaynamaya başladıktan belli bir süre sonra suyunu bırakacaktır. Kaynadıktan belli bir süre sonra kabaklar ve şeker reçel kıvamına gelecektir. Sık sık kontrol etmeniz gerekir. Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu tencereye ilave edin. Limonu ilave ettikten sonra reçeli ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Limon, reçelin şekerlenmesini engelleyecektir. Soğuyan reçeli cam kavanoza aktarın, kapağını kapatın ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bal Kabağı Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?