Dereotlu Kabak Çorbası Dereotlu kabak çorbası, kabaklı yemekleri sevenlerin ve farklı lezzetler arayanların beğenebileceği lezzetli bir çorbadır. Özellikle kış aylarında içimizi ısıtacak, sağlığımız için de bir o kadar faydalı olan bu çorba çeşidini mutlaka denemelisiniz. Dereotlu Kabak Çorbasının Faydaları Kabak, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi elementler içermekte ve oldukça bol lif kaynağıdır. Sağlık açısından sayısız faydası bulunan kabağı tüketmek, göz sağlığından cilt güzelliğine, beden temizliğinden sinirsel rahatsızlıklara kadar birçok alanda yararlıdır. Ayrıca, idrar söktürücü özelliği, böbrek ve mesane iltihapları ile kabızlık problemlerine karşı etkili bir sebzedir. Dereotlu Kabak Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle kabakları güzelce yıkayın. Kabuklarını soyduğunuz kabakları küp şeklinde doğrayın. Ardından yine aynı kabın içine kabuklarını soyup yıkadığınız patatesi doğrayın. Sonrasında kabuklarını soyduğunuz soğanı ve sarımsağı da aynı kaba doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra çorbayı yapacağınız tencereyi ocağa alın ve kaynamış suyu içine dökün. Doğradığınız sebzeleri de ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra içine sütü, zeytinyağını ve tuzunu ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve karışımı blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz dereotlu kabak çorbanız artık hazır. Servis etmeden önce sıcakken üzerine ince kıydığınız dereotunu ve pul biberi ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kabak, düşük kalorili bir sebze olduğu için diyetlerde ve sağlıklı beslenme programlarında sıkça tercih edilir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak sağlığını destekler. Dereotu ise, antioksidan özellikleri ile bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu iki faydalı sebzenin birleşimi olan dereotlu kabak çorbası, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. |
Ayla
22 Mayıs 2024 ÇarşambaKabak çorbasını yaparken kabağı içerisine rende şeklinde mi yoksa robota geçirerek mi eklememiz gerekiyor? Bu konuda takıldım kaldım. Bunun yanı sıra kuru dee otu kullanabilir miyim?
Cevap yazAdmin
22 Mayıs 2024 ÇarşambaMerhaba, kabak çorbası yaparken kabağı rendeleyerek veya robottan geçirerek ekleyebilirsiniz, her iki yöntem de uygundur. Rendelemek daha pürüzsüz bir doku sağlarken, robottan geçirmek daha hızlı bir seçenek olabilir. Ayrıca, kuru dereotu da kullanabilirsiniz, taze dereotu kadar lezzet katacaktır. Afiyet olsun!