Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı sert ve tüylüdür. Meyvesi oldukça etli ve sulu olan kabak potasyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Lif bakımından da zengin içeriğe sahip olan kabak birçok sağlık problemine karşı iyi gelir. Kabak farklı yemekler yapılarak tüketilebilen bir sebzedir. Ayrıca tatlı, turşu ve salata yapımında da kullanılır. Kabak haşlama özellikle hafif beslenenler, vejetaryenlar ve diyet yapanlar için uygun bir yemek türüdür.

Kabak Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 tane orta boy kabak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz ve kırmızı pul biber
Kabak Haşlama Nasıl Yapılır?

Kabak haşlama fırında ya da suda yapılabilir. Ancak sağlık bir pişirme yöntemi olan fırınlama yöntemi daha fazla tercih edilmektedir. Kabağın kabukları soyularak iyice yıkanır. Daha sonra kabak yuvarlak olacak şekilde doğranır. Doğranan kabaklar fırın tepsisine dizilerek, 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yaklaşık 15-20 dakika fırında bekletildikten sonra yumuşayan kabaklar fırından alınır. Sıcağıyla üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenip karıştırılarak eritilir. Daha sonra haşlanan kabaklar servis tabağına alınır. Sarımsakların kabuğu soyularak yoğurdun içine rendelenir. Yeteri kadar tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınan kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tere yağın geri kalanı sos tavasında eritilir ve üzerine kırmızı pul biber eklenerek sos hazırlanır. Hazırlanan sos yoğurdun üzerine gezdirilir. Haşlama kabak mükemmel lezzeti ile servis için hazır olur.

Afiyet olsun.

Kabak Haşlama Yorumları

soru

Dilercan

06 Nisan 2024 Cumartesi

Kabak bitkisini faydaları nedeni ile sürekli farklı yöntemlerle pişiriyoruz ve tüketiyoruz. Ancak bizim evde çok aşırı bir şekilde kabak pişer. Bunun için sürekli kabak tüketmenin herhangi bir zararı var mıdır?

Cevap yaz
cevap

Kaptan

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba Meyvesi oldukça etli ve sulu olan kabak potasyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Lif bakımından da zengin içeriğe sahip olan kabak birçok sağlık problemine karşı iyi gelir. Kabak farklı yemekler yapılarak tüketilebilen bir sebzedir. Sürekli kabak tüketmenin hiç bir zararı yoktur

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri