Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak çiçeği kızartması, kabak çiçeği kızartması Ege bölgesine ait yiyeceklerden biridir. Çok lezzetli hafif tatlardan biridir. Ayrıca kabak çiçeği oldukça da faydalıdır. Kabak çiçeğinin içerisinde genetik bozukluklara ve hasarlara karşı koruyucu maddeler bulunur. Birçok faydası bulunan kabak çiçeği sade veya lor peyniri ile kızartabilirsiniz. Yemeklerinizin yanına hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok yakışacak bir tariftir.

Kabak çiçeği kızartması için gerekli malzemeler
  • Yirmi tane kabak çiçeği
  • Bir iki su bardağı kadar sıvı yağ kızartmak için
  • Bir yumurta
  • Üç yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet dere otu
  • Bir çay kaşığı karabiber
Kabak çiçeği kızartması nasıl yapılır?

Kabak çiçeği kızartmasını ister sade ister lor peyniri ile yapabilirsiniz bu tarifte ikisinin de yapılışı hakkında bilgi vereceğiz. Lor peynirli yapılacak olan için bir su bardağı lor peynirine bir çay kaşığı karabiber eklenir ve yarım demet dere otu eklenip karıştırılır ve bir kenara alınır. Kabak çiçekleri tek tek zedelememeye dikkat ederek yıkanır. Kabak çiçeklerinin içerisinde bulunan sarı tohumlar çıkarılır. Sap kısımlarında bulunan yeşil renkte sert yapraklardan da temizleyin. Temizleme işi bitince kızarmak için sosu hazırlayın. Sosu için derin bir kâseye bir yumurta bir çay bardağı süt yarım çay kaşığı tuz üç yemek kaşığı un konularak iyice çırpılır. Pütür kalmamasına özen gösterilir. Kabak çiçeklerinin kızarırken yağ sıçramaması için iyice süzün. Bir tavaya iki su bardağı kadar sıvı yağ koyun ve ocağa alıp altını açın. Yağ kızarınca çiçeklerin içerisine birer kaşık lor peynirli karışımdan koyun ağzını kapatın ve sosa bulayıp kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü iyice kızartın. Lor peyniri bitince kalanları sosa batırın ve yağa bırakarak kızartın. Kızartılan kabak çiçeklerini kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve ardından servis edin. Servis esnasında yoğurt kullanmanız çok daha lezzetli yapacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak Çiçeği Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri