Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Yemeği

Bulgurlu kabak yemeği, özellikle diyet yapan ya da beslenmesinde daha hafif besinler tüketmesi gerekenler için ideal bir yemek alternatifidir. Yaz mevsimlerinde kabak yemeği üzerine yoğurt eklenerek tüketildiğinde oldukça lezzetli olur. Kabak, sebzeler arasında metabolizmayı en iyi çalıştıran sebze olarak bilinir. Bu nedenle diyet programlarında sıkça yer alır. Geçmişte kabak sadece yemek ve dolması için kullanılırken, günümüzde kabak ile yapılan birçok salata ve fırın yemeği tarifi bulunmaktadır.

Kabak yemeğinin içerisine bazen pirinç de ekleyebilirsiniz. Evde tüketemediğiniz pilavı kabak yemeğinde değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dolma içi arttığında bunu atmak yerine buzdolabında saklayıp kabak yemeğinde kullanabilirsiniz. Yemeğin asıl lezzetini veren bileşen ise dereotudur. Bu nedenle dereotu olmadan bu tarifi denememelisiniz.

Bulgurlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo ince kabak
  • Yarım bağ dereotu
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 200 gr. dana kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar sıcak su

Bulgurlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapımına öncelikle kabakları soyarak başlayın. Kabakların kabuklarını rendeyle hafifçe soyabilirsiniz. Daha sonra kabakları dikine dört parçaya ayırın ve orta kısımlarını kesin. Kabakları patates yemeği yapar gibi doğrayın ve yıkayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ekleyerek kısık ateşte biraz tuz ile soteleyin. Sotelenen karışıma rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin ve kavurun. Ardından kabakları ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin.

Yemeğin kaynar suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kabakların pişmesi uzun sürebilir. Kabaklar biraz yumuşadıktan sonra yıkanmış bulguru ekleyin ve tamamen pişene kadar kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Yemek piştiğinde ocaktan alın ve üzerine doğranmış dereotunu ekleyin. Karıştırmadan yemeğinizi dinlendirin.

Bulgurlu kabak yemeği hazır. Üzerine dereotlu yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz. Ancak yoğurdu dökmeden önce yemeği yemek tabağına alın ve biraz soğumasını bekleyin. Aksi takdirde yoğurt sulanabilir ve ekşiyebilir. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Baytüzün

12 Temmuz 2024 Cuma

Kabak yemeğinde dereotu kullanmadığımda lezzet farkı çok hissedilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Baytüzün,

Kabak yemeğinde dereotu kullanmadığınızda lezzet farkı hissedilebilir, ancak bu tamamen kişisel damak zevkinize bağlıdır. Dereotu, kabağa taze ve hafif bir aroma katarak yemeğin lezzetini zenginleştirir. Eğer dereotunu seviyorsanız, eksikliği fark edilebilir. Ancak, başka baharatlarla veya aromatik otlarla da farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Sonuçta, mutfakta denemeler yapmak her zaman güzel ve eğlencelidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kireçli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Dolmalık Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Dolmalık Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri