Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yumurtalı Kabak

Yumurtalı Kabak

Yumurtalı kabak, aslında günümüzde birçok kişinin hiç uymadığı yemeklerden biridir. Lezzet olarak hemen hemen her damağa hitap eden bu mükemmel lezzeti herkes mutfağında çok kolay bir şekilde yapabilir. Fakat önemli olan biraz sonra vereceğim tarifi doğru ve tam olarak yapmanızdır. Yumurtalı kabağın yapılışı sırasında sakız kabağı kullanacağınız için kabak seçiminde bu kabak türünü almaya özen gösterin. Yumurtalı kabak, istenirse öğlen yemeğinde istenirse akşam yemeğinde çok uygun bir öğün olabilir. Bunun için yumurtalı kabak yemeğini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bu yemeği yaparken gerek malzeme hijyenine gerekse kişisel hijyene özen göstermeniz gerekir. Birazdan yumurtalı kabak yapılışını en kolay ve en anlaşılır şekilde vereceğim. Fakat bunun için öncelikli malzemelerden bahsetmemiz yararlı olacaktır. Bazı insanların baharat sevgilerinin olması nedeni ile birçok yemek içerisinde baharat kullandıkları bilinmektedir. Eğer sizlerde de baharat sevgisi var ise bu yemek içerisinde extra olarak farklı baharat türlerini kullanabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra yumurtalı kabak yapılışı sırasında uygun miktarda tuzu atarsanız daha sonradan tuz eklemenize ve yemeğin lezzetini düşürmenize gerek kalmaz. Bu nedenle tuz oranını iyi hazırlamaya çalışın. Şimdi malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yemek yapılışına geçelim.

Yumurtalı Kabak Malzemeleri

  • 5 Adet orta boy sakız kabağı,
  • Bir yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve kırmızı biber,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • Yarım bağ dereotu,
  • İki adet yumurta,
  • İki adet kuru soğan

Yumurtalı Kabak Nasıl Yapılır?


Öncelikle hijyen kuralları nedeni ile yıkanması mümkün olan malzemelerimizi kabakta dahil temiz bir şekilde yıkayın. Daha sonra elimizde bulunan tüm kabakları, kabuklarından iyice temizleyerek uzunlamasına kesin. Daha sonra ise bu kabakları bir kap içerisine kuşbaşı büyüklüklerde doğrayın. Bu işlemi bu şekilde tamamladıktan sonra ikinci işleme geçebilirsiniz.

Bu aşamada soğanları ince ince yemeklik bir şekilde iyice doğrayın. Bu işlemi soğanı robota çekerek de yapabilirsiniz. Ancak zamanınız varsa ya da imkânınız varsa bu işlemi bıçakla kıyarak yapın. Daha sonra bir tencere içerisine biraz yağ koyun ve bir süre kızdırın. Soğanları yağ içerisine ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra ise kabakları da soğanların içerisine katın ve bol bol karıştırın.

Şimdi sıra domateslerde. Birçok kişi domatesin kabuklarını soymaz. Bu nedenle yemek piştikten sonra içerisinde domates kabukları ağza gelebilir. Bu durumla karşılaşmamak için sizler domateslerin kabuklarını oyarak ince ince doğrayın. Doğranan domatesleri kabaklar ve soğanların içerisine ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bu arada istediğiniz baharatı ya da tuzu ekleyebilirsiniz. Daha sonra ekleyeceğiniz tuz ve karabiber yumurtalı kabakta lezzet kaybına neden olabilir.

Pişen kabaklar tüm suyu çekecektir. Bunun için kabak pişerken sizlerde bir yanda biraz ılık su içerisinde domates salçasını eritin ve pişen kabakların üzerine dökün. Bu şekilde karıştırarak 4-5 dakika boyunca pişirin. Bu beş dakika içerisine bir yandan karıştırırken bir yandan da yumurtaları derin bir kaba kırarak bol bol çırpın. Çırparken bir miktar tuz eklemeyi de unutmayın. Şimdi yemeği karıştırmayın yumurtayı yemeğin üzerinde gezdirin. Bu şekilde yumurtalı kabak yemeğini bir süre daha pişirin. Bu şekilde pizza dilimi şeklinde yemeğinizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:36:40
Yumurtalı Kabak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yumurtalı Kabak Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Yumurtalı Kabak"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Bal Kabağı Yetiştiriciliği; Bitkiler aleminin kapalı tohumlular bölümde sayılan bal kabağı, bol miktarda potasyum, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum içeren lifi bol bir meyvedir. Amerika, Avrupa ülkeleri ve Avustralya'da Cadılar Bayramı sembolü olarak ...
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesl...
Su Kabağı
Su Kabağı
Su kabağı, kabakgiller familyasından olup, yıl için de bir defa kabak verir, boğumlu olanları vardır, eskiden içi boşaltılıp su kabı olarak kullanıldığından su kabağı ismini almıştır, uzun sap kısmı olduğundan asma kabağı olarak da anılır, üretim imk...
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolestero...
Kabak Çeşitleri
Kabak Çeşitleri
Kabak çeşitleri, bol lifli bir meyve olan kabak, kabakgiller familyasına ait olan bir bitki türüdür. Farklı türleri olan kabak kavun, karpuz, salatalık ve acur ile aynı aileye aittir. Potasyum, fosfor, demir, sodyum, kalsiyum gibi mineraller bakımınd...
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği, kabak çekirdeği yetiştiriciliği oldukça önemlidir. Kuruyemiş çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alırken; kabak çekirdeğinin oldukça faydası vardır. Çiğ olarak tüketilmesi bağırsakta bulunan parazitlerin dışkı yoluyla...
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize b...
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu Kabak Yemeği
Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bi...
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti
Kabak Diyeti: Kabak, sonbaharın kraliçesi, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için iyi bir besindir. Kabak diyeti yaparak 2 haftada 8 kilo verilebilir. Kabak ile yapılacak diyet için sayısız şekilde diyet yemeği hazırlanabilir, 100 gra...
Kabak Lifi
Kabak Lifi
Kabak lifi, çok hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen bir kabak türüdür. Kabukları içeresinde etli meyve kısmı bulunur ve burada birçok meyveyi beslemekte olan sayısız lif barındırır. Bu lifler kabaklar kuruyunca kabukları soyularak elde edilir. Bu li...
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı
Sakız Kabağı; Sarı çiçekleri ve iri diken tarzı tüylerle kaplı yaprakları olan, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen dört mevsim üretimi yapılabilen bir sebze çeşididir. Olgunlaşmadan tükettiğimiz sakız kabağının meyveleri bırakılırsa 550-2400 gram...
Kabak Sote
Kabak Sote
Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniy...

 

Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği
Fırında Kabak Kızartması
Dereotlu Kabak Yemeği
Kabak Diyeti
Kabak Lifi
Sakız Kabağı
Kabak Sote
Dikenli Kabak
Kara Kabak
Kabak Ezmesi
Patlıcan Kabak Yemeği
Kestane Kabağı
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Kabak Haşlama
Bebekler İçin Kabak Çorbası
Kuru Kabak Yemeği
Kabak Maskesi
Kış Kabağı
Sakız Kabağı Yemekleri
Fırında Kabak Köftesi
Kabak Çintmesi
Kabak Kaç Kalori?
Bulgurlu Kabak Yemeği
Kabak Yetiştiriciliği
Yumurtalı Kabak
Popüler İçerik
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak
Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapıl...
Kara Kabak
Kara Kabak
Kara kabak, Kara kabağın genellikle yemeği yapıldığı için herkes tarafından bir sebze olarak biliniyor. Aslında bir meyvedir. Kara kabak meyvesi sebze...
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi
Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir.  Çok faydalı olan bu ezmeyi pata...
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan Kabak Yemeği
Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen...
Kestane Kabağı
Kestane Kabağı
Kestane kabağı, ülkemizde de yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür: Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve d...
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte Kabak Çekirdeği
Hamilelikte kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin hamilelik çağında benzersiz faydalarını biliyor musunuz ? Esasen uzmanların hem fikir olduğu tek onu k...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bal Kabağı Yetiştiriciliği
Patatesli Kabak Yemeği
Su Kabağı
Kabak Suyunun Faydaları
Kabak Çeşitleri
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024