Yumurtalı Kabak Yumurtalı kabak, aslında günümüzde birçok kişinin ihmal ettiği yemeklerden biridir. Lezzet olarak hemen hemen her damağa hitap eden bu mükemmel yemeği herkes mutfağında kolayca yapabilir. Ancak önemli olan, biraz sonra vereceğim tarifi doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulamaktır. Yumurtalı kabak yapımında sakız kabağı kullanacağınız için kabak seçiminde bu türü tercih etmeye özen gösterin. Yumurtalı kabak, öğlen veya akşam yemeğinde uygun bir öğün olabilir. Bu nedenle, yumurtalı kabak yemeğini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bu yemeği yaparken malzeme hijyenine ve kişisel hijyene dikkat etmeniz gerekir. Şimdi, yumurtalı kabak yapılışını en kolay ve anlaşılır şekilde anlatacağım. Ancak önce malzemelerden bahsetmek faydalı olacaktır. Bazı insanlar baharat sevgilerini birçok yemek içinde gösterirler. Eğer siz de baharat seviyorsanız, bu yemek içinde farklı baharat türlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, tuz oranını iyi ayarlarsanız, yemeğin lezzetini bozmadan tuz eklemek zorunda kalmazsınız. Şimdi malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yemek yapılışına geçelim. Yumurtalı Kabak Malzemeleri
Yumurtalı Kabak Nasıl Yapılır? Öncelikle hijyen kuralları gereği, yıkayabileceğiniz malzemeleri, kabak dahil, temiz bir şekilde yıkayın. Daha sonra tüm kabakları kabuklarından iyice temizleyerek uzunlamasına kesin. Ardından bu kabakları bir kap içine kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz. Bu aşamada soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Bu işlemi soğanı robota çekerek de yapabilirsiniz. Ancak zamanınız varsa veya imkanınız varsa bu işlemi bıçakla yapmanız daha iyi olur. Daha sonra bir tencere içine biraz yağ koyun ve bir süre kızdırın. Soğanları yağ içine ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra kabakları da soğanların içine katın ve bol bol karıştırın. Şimdi sıra domateslerde. Birçok kişi domatesin kabuklarını soymaz. Bu nedenle yemek piştikten sonra içinde domates kabukları ağza gelebilir. Bu durumla karşılaşmamak için domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Doğranmış domatesleri kabak ve soğanların içine ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bu arada istediğiniz baharatı veya tuzu ekleyebilirsiniz. Daha sonra ekleyeceğiniz tuz ve karabiber yumurtalı kabakta lezzet kaybına neden olabilir. Pişen kabaklar tüm suyunu çekecektir. Bu nedenle kabak pişerken bir yanda biraz ılık su içinde domates salçasını eritin ve pişen kabakların üzerine dökün. Bu şekilde karıştırarak 4-5 dakika boyunca pişirin. Bu beş dakika içinde bir yandan karıştırırken bir yandan da yumurtaları derin bir kaba kırarak bol bol çırpın. Çırparken bir miktar tuz eklemeyi unutmayın. Şimdi yemeği karıştırmadan yumurtayı yemeğin üzerinde gezdirin. Bu şekilde yumurtalı kabak yemeğini bir süre daha pişirin. Bu şekilde pizza dilimi şeklinde yemeğinizi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |