Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Yemeği; Kabak Akdeniz bölgesin de yetişen bir bitki türüdür. Kabağı en çok yaz ayların da bulabiliriz. Çünkü soğuğu sevmeyen bir bitkidir. Ama kışın da kurutulmuş kış kabağı tüketebilirsiniz. Birçok çeşidi vardır ve çeşit çeşit yemeği yapılmaktadır. Kabaktan etli, zeytinyağlı, soğuk ve sıcak birçok yemek yapılır. Çok faydalı bir bitkidir. Ama ne yazık ki çocuklarımız pek sevmezler.

Tavuklu kabak yemeğini hiç denediniz mi çok güzel oluyor. Ben fırında yapıyorum böyle daha lezzetli oluyor.

Tavuklu Kabak Yemeği Malzemeleri
  • 3 adet kabak
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 4-5 kaşık domates sosu ya da bir yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Biraz tuz
  • Sıvı yağ
Beşamel sosu için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerine dökmek için kaşar peyniri
Tavuklu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayalım ve halka şeklinde doğrayalım. Sonra fırın tepsisine dizelim üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirelim. 180 derece fırında yarım saat pişirelim. Bu arada tavuk göğsünü kuş başı doğrayalım ve bir tavaya alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Yaklaşık iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim iki üç dakika daha kavuralım. Daha sonra domates sosunu ve baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve ocaktan alalım. Fırındaki kabağı çıkarıp hazırladığımız tavuk harcını üzerine yayalım. Bir yandan da beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alalım ve ısıtalım. Sonra unu ilave edelim hafif kızarana kadar kavuralım. Kavurduğumuz unun üzerine sütü ilave edelim ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpalım. Topaklanma kalmamasına dikkat edelim. Tuz ve karabiberi de ilave edip kaynayana kadar pişirelim. Ocaktan alalım daha önce hazırladığımız harcı üzerine dökelim. Sonra kaşar peyniri de serpelim ve 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Tavuklu Kabak Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori