Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Yemeği

Tavuklu kabak yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Kabak, Akdeniz bölgesinde yetişen ve en çok yaz aylarında bulunan bir sebzedir. Soğuğu sevmeyen kabak, kışın da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Birçok çeşidi bulunan kabaktan, etli, zeytinyağlı, soğuk ve sıcak yemekler yapılabilir. Kabak, besin değeri oldukça yüksek bir sebzedir. Ancak, çocuklar genellikle kabağı pek sevmezler.

Tavuklu kabak yemeğini hiç denediniz mi? Çok lezzetli oluyor. Ben bu yemeği fırında yapıyorum ve böyle daha lezzetli oluyor.

Tavuklu Kabak Yemeği Malzemeleri

  • 3 adet kabak
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 4-5 kaşık domates sosu ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Biraz tuz
  • Sıvı yağ

Beşamel Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerine dökmek için kaşar peyniri

Tavuklu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın ve halka şeklinde doğrayın. Sonra fırın tepsisine dizin, üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Bu arada tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve bir tavaya alın. Suyunu çekene kadar kavurun. Yaklaşık iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve iki üç dakika daha kavurun. Daha sonra domates sosunu ve baharatları ilave edin. Biraz daha kavurun ve ocaktan alın. Fırındaki kabağı çıkarıp hazırladığınız tavuk harcını üzerine yayın.

Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alın ve ısıtın. Sonra unu ilave edin ve hafif kızarana kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üzerine sütü ilave edin ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpın. Topaklanma kalmamasına dikkat edin. Tuz ve karabiberi de ilave edip kaynayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve hazırladığınız harcın üzerine dökün. Sonra kaşar peynirini serpin ve 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Suergin

25 Temmuz 2024 Perşembe

Tavuklu kabak yemeğini fırında yaptığınızda beşamel sosunun kıvamı nasıl oluyor? Ben genellikle sosun topaklanmasından korkuyorum, sizce sütü eklerken nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Suergin, beşamel sosunun kıvamını tutturmak çok önemli. Sosun topaklanmaması için sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek önemlidir. Ayrıca, sütü eklemeden önce biraz ısıtırsanız, topaklanma riskini azaltmış olursunuz. Un ve yağı kısa bir süre kavurduktan sonra, sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde pürüzsüz bir beşamel sos elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni