Kabak Besin Değerleri Kabak, yüksek lif içeriği nedeniyle özellikle diyetlerde tüketilen bir sebzedir. Ancak sadece diyet için değil, normal zamanlarda da mümkün olduğunca tüketilmesi gereken en sağlıklı besinlerden biridir. İçeriğinde potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunur. Kabızlık sorunu yaşayanların beslenme programlarına mutlaka dahil etmeleri gerekir. Kabak, kan şekerini dengeleyerek ani açlık hissini önler ve tok tutma özelliğine sahiptir. Çünkü kabak, midede hacim olarak daha fazla yer kapladığından yemek yeme isteğini azaltır. Kabak besin değerleri açısından çok zengin bir içeriğe sahip olmasına rağmen mideye yük bindirmeden, kolaylıkla sindirilebilen bir gıdadır. Kabak Besin Değerleri ve Faydaları Nelerdir? Kabak, sebzeler arasında en az kalori içeren besinler arasındadır. Bunun yanında ise kabak besin değerleri oldukça fazladır. Kabak, yemek olarak, dolma olarak ve çorba şeklinde tüketilme çeşitlerine sahiptir. İçinde hiç kolesterol bulunmayan kabak, fitokimyasal bileşenler içerir. Kabak, çok fazla C vitamini ve lutein bileşimlerine sahip olduğundan kolesterolün etkilerini azaltır. A vitaminlerinin yanı sıra folik asit içeriğine de sahip bir besin olduğundan kalp ve göz sağlığını koruyan, kanser ile mücadele eden, ağrıları azaltma özelliğine sahiptir. Kabağın zengin potasyumu yüksek tansiyon düşürücü etkileri içerir. Kabak, beta karoten ve yüksek miktarda antioksidan içerdiğinden serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlayarak, hücrelerde biriken kimyasal madde kirliliğini de uzaklaştırır. Ayrıca, kolon kanseri üzerinde de etkilidir. Bir kase kabak, besin değerleri açısından 6.6 gram lif içeriğine sahiptir. Kadınlarda 25 gram, erkeklerde ise 30 gram kabak tüketildiğinde kişinin bir günlük lif ihtiyacı karşılanmış olur. Ancak kabağın aşırı derecede tüketilmesi, vücutta oksalat miktarının artmasına neden olarak böbrek veya safra kesesi taşı oluşumuna yol açabilir. Bir Adet Orta Boy Kabak İçin Besin Değerleri Nelerdir?
Ekstra Bilgiler Kabak, aynı zamanda detoks etkisi ile bilinir ve vücudu toksinlerden arındırır. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Kabak, aynı zamanda cilt sağlığını da destekler; cildi nemlendirir ve cilt elastikiyetini artırır. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile hastalıklara karşı direnç kazandırır. |
Soysal
07 Nisan 2024 PazarKabak çekirdeği başta sindirim sistemi olmak üzere birçok farklı şekilde faydalarını göstererek karşımıza çıkıyor. Ben de sürekli kabak çekirdeği tüketiyorum. Kabak çekirdeğinin her türlüsü benim hoşuma gidiyor ama sizce kavrulmuş mu yoksa çiğ bir şekilde mi tüketmemiz gerekiyor?
Cevap yazAdmin
07 Nisan 2024 PazarSoysal, kabak çekirdeği konusundaki ilginiz güzel. Çiğ kabak çekirdeği, besin değerleri açısından daha zengindir çünkü kavurma işlemi bazı besin maddelerini azaltabilir. Ancak kavrulmuş kabak çekirdeği de lezzetlidir ve tercih edilebilir. Sağlık açısından en iyi faydayı sağlamak için çiğ tüketmeniz daha iyi olabilir.
Zirve
07 Nisan 2024 PazarMerhabalar soysal bey, kabak çekirdeği sindirim, protein ve erkekler için özellikle prostat için çok faydalıdır. Kabak çekirdeği ve diğer kuruyemişlerde de kavrulmamış tercih etmek hem kalori bende besin değeri için en faydalısıdır. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap