Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı

Kestane kabağı, ülkemizde yaygın olarak görülen, ancak ana vatanı Amerika olan bir bal kabağı türüdür. Kestane kabağı adını, sert kabuk yapısı ve daha çok kışlık olarak tüketilmesi nedeniyle almıştır. Kestane kabağının yüzeyi diğer kabak türlerine göre daha basık ve derin dilimlidir. Ayrıca kabuk yapısının kalın olması ve iç kısmının turuncu renkli olması diğer özellikleridir. Kestane kabağı, kabak tatlısı yapımında sıkça tercih edilen bir kabak türüdür. Bu kabak türünün iç kısmı lezzetlidir ve uzun süre dayanıklı olması da bir diğer tercih edilme nedenidir.

Kestane Kabağının Faydaları Nelerdir?

Kestane kabağı, yağ oranı ve kalorisi düşük bir besin olmasının yanında, lif bakımından zengin bir besindir. Bu sayede bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlar ve yemek sonrası yendiğinde hazmı kolaylaştırır. Ayrıca A, B ve C vitaminleri bakımından son derece zengindir. Bunun yanı sıra fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum, demir ve çinko bakımından da zengindir. Kestane kabağı, demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlığı önler ve kemik yoğunluğunu artırır. Çocuklar tarafından tüketildiğinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bu kabağın çekirdeklerinin yenilmesi kemik erimelerinin önlenmesini sağlar. İçerisindeki potasyum, yüksek tansiyon rahatsızlığı olanların tansiyonlarının dengelenmesini sağlar. Doğal karoten maddesi ile ciltlerin genç kalmasına ve cilt dokularının hızlı yenilenmesini sağlar. Bunların dışında; Alzheimer rahatsızlığını önler, göz rahatsızlıklarını önler ve daha iyi görmeyi sağlar, beynin güçlenmesini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kestane Kabağı ile Yapılabilecek Yemekler

  • Kestane Kabağı Tatlısı: Kestane kabağı tatlısı, yapımı en kolay tatlılar arasında yer alır. Kış günlerinin klasik tatlısı haline gelen kestane kabağı tatlısı hazırlanması da son derece basittir. 750 gram kadar kestane kabağı güzelce soyulup parmak kalınlığında dilimlenir ve bir tencereye bir sıra halinde dizilir. Dizilen sıranın üzerine bir kat şeker dökülür. Ardından bir sıra daha kabak dizilir ve üzerine tekrar şeker dökülür. Bu şekilde tencerenin kapağı kapatılır ve kabak suyunu iyice salar. Ertesi gün su eklenmeden tencere hafif ateşte biraz pişirilir. Daha sonra biraz daha su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirmeye devam edilir. Son adımda tencerenin kapağı açık bırakılır ve dibinde bir parmak seviyesinde su kalana kadar pişirilir. Ardından tencerenin altı kapatılır. Tatlı soğuyunca servis tabağına alınarak üzerine tencerenin dibinde kalan su tatlının üzerine dökülür ve son olarak ceviz ve kaymak ile süslenerek servis edilir.
  • Kestane Kabağı Çorbası: Kestane kabağı çorbası, soğuk kış günlerinde sıcacık bir başlangıç yemeği olarak mükemmeldir. Kestane kabağı, soğan, sarımsak, zencefil ve baharatlarla birlikte pişirilir ve püre haline getirilir. Üzerine krema eklenerek servis edilir.
  • Kestane Kabağı Reçeli: Kestane kabağından reçel de yapılabilir. İnce dilimlenmiş kabaklar şekerle kaynatılır ve limon suyu eklenir. Kahvaltılarda veya tatlıların yanında kullanılabilir.
  • Kestane Kabağı Salatası: Kestane kabağını salatalarda da kullanabilirsiniz. İnce dilimlenmiş kabağı fırında hafifçe pişirip, roka, ceviz ve nar taneleri ile karıştırarak lezzetli bir salata elde edebilirsiniz.
  • Kestane Kabağı Graten: Kestane kabağı, beyaz sos ve peynirle fırında pişirilerek hazırlanan kestane kabağı graten, ana yemek olarak da tercih edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Girit Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Girit Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Besin Değeri ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Besin Değeri ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?