Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Kabak Yemeği

Pirinçli kabak yemeği, yapımı oldukça kolay ve besleyici bir yemektir. Kabak, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzedir. Ancak çocuklara kabak yedirmek genellikle zor olabilir. Bu durumun temel nedeni, çocukluk döneminde kabakla yeterince tanışmamalarıdır. Yetişkinler genellikle kabak çorbası yapar ancak kabak yemeği pek tercih edilmez. Oysa ki içerisine biraz kıyma ekleyerek pişirilen kabak yemeği, çocuklar ve bebekler için sağlıklı bir alternatif olabilir. Kabak, sert bir sebze olmasına rağmen piştiğinde yumuşar ve kolayca yenilebilir. Bu nedenle, ek gıdaya başlarken kabak yemeği iyi bir tercihtir. Kabak yemeğini sade yapabileceğiniz gibi pirinç veya bulgur ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakikada piştiği için fazla zaman harcamanız gerekmez. Şimdi, pirinçli kabak yemeğinin tarifini paylaşacağım. Şimdiden kolay gelsin.

Pirinçli Kabak Yemeği Malzemeleri

  • 5 adet ince kabak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 100 gr dana kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber

Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Pirinçli kabak yemeğinin yapımına sebzeleri soyarak başlayın. Öncelikle kabakları soyun ve içindeki çekirdekli tabakayı ayıklayarak iri küp şeklinde doğrayıp yıkayın. Bir tencerenin içinde yemeklik doğranmış soğan ile kıymayı kavurun. Üzerine yıkanmış kabakları ekleyin. Kabaklar biraz sararınca salçaların tamamını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine kaynar suyu ekleyin ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakların sertliğinin gitmesi, yemeğin pişmek üzere olduğunu gösterir. Bu aşamadan sonra yıkanmış pirinçleri, tuzu ve baharatları ekleyin ve pirinçler pişene kadar kaynatın. Pirinç su çekeceği için su miktarını kendinize göre ayarlamayı unutmayın, aksi takdirde yemeğiniz lapa olabilir. Pirinçli kabak yemeği piştiğinde, ocağın altını kapatın. En son olarak ufak doğranmış dereotunu yemeğin üzerine ekleyin. Kabak yemeğiniz hazır. Yanına yoğurt hazırlayarak ılık şekilde servis yapabilirsiniz.

Ek Bilgi: Artan Pilav ve Dolma Harcı

Mutfağınızda işe yarayacak bir ipucu vermek istiyorum. Eğer evinizde tüketemediğiniz pilav veya dolma harcı varsa, bunları sakın çöpe atarak israf etmeyin. Bu artan malzemeleri kabak, ıspanak, pırasa veya pirinçli köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde hem israfı önlemiş olur hem de lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Borani Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Borani Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri