Pirinçli Kabak Yemeği Pirinçli kabak yemeği, yapımı oldukça kolay ve besleyici bir yemektir. Kabak, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzedir. Ancak çocuklara kabak yedirmek genellikle zor olabilir. Bu durumun temel nedeni, çocukluk döneminde kabakla yeterince tanışmamalarıdır. Yetişkinler genellikle kabak çorbası yapar ancak kabak yemeği pek tercih edilmez. Oysa ki içerisine biraz kıyma ekleyerek pişirilen kabak yemeği, çocuklar ve bebekler için sağlıklı bir alternatif olabilir. Kabak, sert bir sebze olmasına rağmen piştiğinde yumuşar ve kolayca yenilebilir. Bu nedenle, ek gıdaya başlarken kabak yemeği iyi bir tercihtir. Kabak yemeğini sade yapabileceğiniz gibi pirinç veya bulgur ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakikada piştiği için fazla zaman harcamanız gerekmez. Şimdi, pirinçli kabak yemeğinin tarifini paylaşacağım. Şimdiden kolay gelsin. Pirinçli Kabak Yemeği Malzemeleri
Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır? Pirinçli kabak yemeğinin yapımına sebzeleri soyarak başlayın. Öncelikle kabakları soyun ve içindeki çekirdekli tabakayı ayıklayarak iri küp şeklinde doğrayıp yıkayın. Bir tencerenin içinde yemeklik doğranmış soğan ile kıymayı kavurun. Üzerine yıkanmış kabakları ekleyin. Kabaklar biraz sararınca salçaların tamamını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Kavrulan sebzelerin üzerine kaynar suyu ekleyin ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabakların sertliğinin gitmesi, yemeğin pişmek üzere olduğunu gösterir. Bu aşamadan sonra yıkanmış pirinçleri, tuzu ve baharatları ekleyin ve pirinçler pişene kadar kaynatın. Pirinç su çekeceği için su miktarını kendinize göre ayarlamayı unutmayın, aksi takdirde yemeğiniz lapa olabilir. Pirinçli kabak yemeği piştiğinde, ocağın altını kapatın. En son olarak ufak doğranmış dereotunu yemeğin üzerine ekleyin. Kabak yemeğiniz hazır. Yanına yoğurt hazırlayarak ılık şekilde servis yapabilirsiniz. Ek Bilgi: Artan Pilav ve Dolma Harcı Mutfağınızda işe yarayacak bir ipucu vermek istiyorum. Eğer evinizde tüketemediğiniz pilav veya dolma harcı varsa, bunları sakın çöpe atarak israf etmeyin. Bu artan malzemeleri kabak, ıspanak, pırasa veya pirinçli köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde hem israfı önlemiş olur hem de lezzetli yemekler yapabilirsiniz. |