Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kabak Salatası

Cevizli Kabak Salatası, hem kolay hazırlanabilirliği hem de lezzeti ile sofraların vazgeçilmez mezelerinden biridir. Bu sağlıklı ve lezzetli meze, özellikle yaz aylarında hafif bir seçenek olarak tercih edilmektedir.

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 3-4 adet kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Dereotu

Hazırlanışı (20 dakika)

Kabakların Hazırlanması

Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Rendenin kalın tarafıyla kabakları rendeleyin. Rendelenen kabakları elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Tavaya sıvı yağı ekleyin ve suyunu aldığınız kabakları içine atarak, kendi suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sotelenen kabakları ocaktan alıp soğuması için bir köşeye bırakın.

Yoğurtlu Sosun Hazırlanması

Kabaklar soğurken yoğurtlu sosu hazırlamaya başlayın. Öncelikle yoğurdu çırpın. İçine temizlenmiş ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Daha sonra yoğurdun içine, üzeri için birazını ayırarak ceviz içi, tuz ve yine üzeri için birazını ayırarak ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Soğumaya bıraktığınız kabakları da yoğurt karışımının içine ekleyerek karıştırın.

Servis

Servis edeceğiniz zaman cevizli kabak salatasını güzel bir servis tabağına alarak, üzeri için ayırdığınız ceviz ve dereotuyla süsleyerek ikram edin.

Ekstra Bilgiler

  • Cevizli kabak salatası, buzdolabında bir süre dinlendirildiğinde lezzeti daha da artar.
  • Tarifte belirtilen malzemeler dışında, üzerine zeytinyağı gezdirerek ekstra bir aroma katabilirsiniz.
  • Sarımsağı sevmeyenler için yoğurtlu sosu sarımsaksız olarak da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mükremin

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Kabakları rendelerken çok fazla su çıkarıyor ve bu durum salatanın tadını nasıl etkiler? Dereotunu eklerken miktarını azaltmamızı tavsiye eder misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mükremin,

Kabakları rendeledikten sonra çok fazla su çıkarması, salatanın sulanmasına ve bazen de tadının hafifleyerek bozulmasına neden olabilir. Bu durumu önlemek için, rendeledikten sonra kabakların suyunu elinizle veya kağıt havlu yardımıyla sıkabilirsiniz. Bu şekilde salatanın daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Dereotu eklerken miktarını azaltma konusunda, bu tamamen kişisel damak tadınıza bağlı. Dereotu yoğun bir tat kattığı için, eğer daha hafif bir lezzet istiyorsanız miktarını azaltabilirsiniz. Ancak dereotunun ferahlatıcı ve aromatik etkisinden vazgeçmek istemiyorsanız, normal miktarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri