Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize birçok konuda zarar vermektedir. Bu nedenle fırında patates, havuç, biber ve patlıcan gibi sebzeleri de ekleyerek tarifi detaylandırmak sofrayı şenlendirmek mümkün. Aynı zamanda soframızı renklendirecek yapımı kolay ve lezzetli bir tariftir. Ana yemeklerin yanında konuklarımıza zevkle sunabileceğimiz lezzetli ve pratik ve bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.

Fırında Kabak Kızartması Malzemeler 4 Kişilik
  • 1 Kilo orta boy Kabak
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz
Fırında Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsenin içine yağ, tuz ve pul biberi ekleyip çırpıyoruz. Fırın tepsinin üzerine yağlı kâğıdı serip üzerine az önce çırptığımız baharatlı sıvı yağı fırça yardımıyla sürüyoruz. Diğer yandan kabakların tamamını soyup 3 eşit parçaya bölüp uzunlamasına kesiyoruz. Kesilen kabakları tepsiye diziyoruz. Üzerine hazırladığımız baharatlı yağı yine fırça yardımıyla dikkatlice sürüyoruz. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında ortalama 30 dakika kadar pişiriyoruz. Ayrıca belirtmek isterim. Bu tarifte cam tepsi kullanmayalım. Aksi takdirde kabaklar yağda pişmiş gibi güzel kızarmayacaktır. Kabaklar piştikten sonra üzerine dökmek üzere sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Servis tabağına aldığımız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sarımsaklı yoğurdun üstüne dilerseniz kızdırılmış yağda nane ve pul biber de dökebilirsiniz. Soğuk ya da sıcak servis edilebilir.

Afiyet Olsun.

Fırında Kabak Kızartması Yorumları

soru

Tutkun

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Ben bunları tavada kızartıyorum ama fırında hiç denememiştim. Böyle ince dilimlersek kabak kaba yapışmaz mı? Pişmesini hızlandırmak ve iyi pişmesini sağlamak için bir püf noktası var mı? Yoksa ben bildiğim yoldan kızartma yapmaya devam mı edeyim aynı lezzeti yakalayabilecek miyim? Ben kabak kızartmasını çok severim.

Cevap yaz
cevap

Admin

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Kabak dilimlerini ince kestiğinizde, fırında pişerken kaba yapışmasını önlemek için fırın tepsisine yağlı kağıt serebilirsiniz. Ayrıca, dilimleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayıp, üzerine tuz ve baharat ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Fırını önceden 200 dereceye kadar önısıtmak ve 15-20 dakika kadar pişirmek genellikle yeterli olur. Fırında pişirme, hem daha sağlıklı hem de kabakların daha eşit pişmesini sağlar. Kızartma tadına yaklaşmak için biraz daha fazla zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çintmesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çintmesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri