Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru kabak yemeği, farklı bir lezzettir. Seracılık sektörünün gelişmesine paralel olarak artık her mevsimde her sebzeye ulaşmamız mümkündür. Fakat benim için kurutulmuş sebzenin lezzeti çok daha özeldir. Sebze ve meyveler kurutulduğunda besin değeri açısından daha faydalı bir hale gelir. Aynı zamanda tatları da sebzenin normal tadından daha farklıdır. Kabak kurutması eskiden sadece dolma için yapılmaktayken son zamanlarda yemeklik olarak da tercih edilmeye başlanıldı. Kabak kurutmasının yapılması diğer kışlık sebzelerin kurutulmasına göre daha kolaydır. Fakat arzu ederseniz aktarlardan da alabilirsiniz. Kuru kabak yemeği tek başına yapıldığında biraz hafif ve sade bir lezzet sunar. Bu nedenle ben diğer kışlık kurutmalıklarla birlikte pişirmeyi tercih ediyorum. Sizlerle paylaşacağım tarifte de diğer kurutmalık çeşitlerine yer vereceğim.

Kuru kabak yemeği için gerekli malzemeler
  • 2 kâse dolusu kurutulmuş kabak
  • 1 avuç kuru sivri biber
  • 1 avuç patlıcan kurusu
  • 1 avuç domates kurusu
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru kabak yemeği üzeri için
  • 2 su bardağı kaymaklı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
Kuru kabak yemeği nasıl yapılır?

Kuru kabak yemeğinin yapılması için tüm kuru malzemeleri haşlamanız gerekmektedir. Geniş bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın. İçerisine domates kurusu hariç tüm kuruları atın ve haşlanmasını bekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın. Haşlayan sebzelerin suyunu süzün. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyun ve üzerine yemeklik olarak doğradığınız soğanları biraz tuz atarak kuru domates ile soteleyin. Üzerine haşladığınız sebzeleri dökün ve iyice kavurun. Üzerine baharatını da ilave ederek tencerenin altını kapatın. Kuru kabak yemeğini soğuması için bir kenara ayırın. Üzerinin sosunu hazırlamak için yoğurdu özeyin. İçerisine tuz ve sarımsağı da ekleyerek karıştırın. Yemeğin yoğurdunu üzerine dökebilmek için yemeğin iyice soğumasını bekleyin. Aksi halde sıcak yemeğin üzerine dökülen yoğurt yemeğin sıcaklığı ile ekşir ve sulanır. Kuru kabak yemeğiniz hazır. Servis yapacağınız zaman üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Kuru Kabak Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Tatlısı Tahinli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tahinli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Su Kabağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Su Kabağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı