Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kızartması, bu yemek yapılan kızartmalar içerisinde yer alırken; kabağın tadının daha farklı olmasını sağlar. İster sabah kahvaltılarında ister akşam yemeklerinde yapılan kızartmalar arasındadır. Kabağı çocuklara sevdirmek için yapılan bu yemeğin üzerine domates sosu yapılarak tüketilmesi kabağın tadının daha güzel olmasını desteklerken; vitamini açısından da daha zengin olmasını sağlar. Şimdi yoğurtlu kabak kızartması tarifini sizlerle paylaşalım.

Yoğurtlu kabak kızartması malzemeleri
  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam nane
  • 4 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu kabak kızartması nasıl yapılır?

Öncelikli olarak kabakları iyice yıkadıktan sonra peçete yardımıyla kurulayalım. Daha sonra yuvarlak yuvarlak göz kararı ince dilimler halinde kabakları dilimleyelim. Diğer yandan da kızartma yağını ocağa koyup altını yakıp ısınmasını sağlayalım. Dilimlenen kabakların üzerine tuz ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ısınmış olan yağın içerisine ilave edip karıştıralım. Rengi dönene kadar kabakları kızarttıktan sonra kızarmış olan kabağı servis tabağına alalım. Servis tabağına kâğıt peçete koyarak kabağın fazla yağının giderilmesini sağlayalım. Kabakları kızarttıktan sonra diğer taraftan küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Domatesleri soyup küp-küp doğrayıp tavanın içerisine atıp kavuralım. Domates sos haline geldiği zaman içerisine tuz ilave edip, biraz daha karıştırıp ocağı kapatalım. Hazırladığımız domates sosu kabağın üzerine gezdirerek dökelim. Diğer yandan bir kâse yoğurdun içerisine sarımsakları rendeleyerek bir tutam tuz ilave edip iyice çırpalım. Yoğurdun içerisinde bulunan topaklanmaların giderilmesini sağlayana kadar çırpma işlemine devam edelim. Hazırladığımız yoğurdu kapak kızartmasının yanına koyalım. İster üzerine dökerek, isterse servis tabağına ilave ederek kapak kızartmasının üzerine yoğurdun servis edilmesini sağlayalım. İsteğe bağlı olarak üzerine nane ilave edilebilir. Yoğurtlu kabak kızartması servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri