Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kızartması

Yoğurtlu Kabak Kızartması, kabakların farklı ve lezzetli bir şekilde tüketilmesini sağlayan bir yemektir. Hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde tercih edilebilen bu tarif, kabakları çocuklara sevdirmek için de ideal bir seçimdir. Üzerine hazırlanan domates sosu ile birlikte servis edilmesi, kabağın tadını daha da güzelleştirirken, besin değerini de artırır. Şimdi, yoğurtlu kabak kızartması tarifini adım adım sizlerle paylaşalım.

Yoğurtlu Kabak Kızartması Malzemeleri

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam nane
  • 4 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yoğurtlu Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları iyice yıkayıp peçete yardımıyla kurulayalım. Daha sonra, kabakları göz kararı ince dilimler halinde dilimleyelim. Diğer yandan, kızartma yağı ocağa koyup ısıtalım. Dilimlenen kabakların üzerine tuz ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ısınmış yağa ekleyelim ve karıştıralım. Renkleri dönene kadar kabakları kızarttıktan sonra, kızarmış kabakları servis tabağına alalım. Servis tabağına kağıt peçete koyarak kabağın fazla yağını çekmesini sağlayalım.

Diğer tarafta, küçük bir tavaya sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayıp tavaya ekleyelim ve kavuralım. Domatesler sos haline geldiğinde, içine tuz ilave edip biraz daha karıştırarak ocağı kapatalım. Hazırladığımız domates sosunu kabakların üzerine gezdirerek dökelim.

Bir kasede yoğurdun içine sarımsakları rendeleyip bir tutam tuz ilave edelim ve iyice çırpalım. Yoğurdun içinde topaklanma kalmayana kadar çırpma işlemine devam edelim. Hazırladığımız yoğurdu kabak kızartmasının yanına koyalım. İster üzerine dökerek, isterse servis tabağına ilave ederek kabak kızartmasının üzerine yoğurdu servis edelim. İsteğe bağlı olarak üzerine nane de eklenebilir. Yoğurtlu kabak kızartması servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu kabak kızartmasını daha da lezzetli hale getirmek için birkaç püf noktası paylaşalım. Kabakları kızartmadan önce fazla suyun alınması, kabakların daha çıtır olmasını sağlar. Ayrıca, yoğurtlu sosun daha aromatik olması için yoğurda ince doğranmış taze nane veya dereotu ekleyebilirsiniz. Domates sosuna bir tatlı kaşığı şeker eklemek, sosun asiditesini dengeleyerek daha yumuşak bir tat elde etmenizi sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Güncel

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri