Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı; Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan dolma çeşitleri lezzetiyle dillerden düşmektedir. Ev kadınlarının sürekli tercih ettiği ve her yaş grubu tarafından tercih edilen dolma çeşitlerinin yapılışı da çok pratiktir. Ev hanımlarının özellikle gün toplantılarında tercih ettiği ve kalori olarak düşük olan dolma çeşitlerinden biri de kabak dolması kıymalı olandır. Tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
  • 6 adet orta boy dolmalık kabak
  • 300-400 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Üzeri için
  • Bir miktar yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
Kabak Dolması Kıymalı Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın daha sonra ikiye bölün. Böldükten sonra kenarlarını oymadan içini boşaltın. Daha sonra ayrı bir kabın içinde iç harcı hazırlayın. İç harç için soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın ve üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin. Daha sonra baharatları, tuzu, sıvı yağı ve salçayı ilave ederek karıştırın. İç harcı hazırladıktan sonra kabakların içini bu harç ile doldurun. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin. Bütün kabaklar bittikten sonra bir kabın içerisinde salçayı, baharatlarını ve suyu karıştırarak dolmaların üzerinden aktarın. Suyunu da ayarladıktan sonra kapağını kapatıp ocağa koyun. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra servis tabağına koyun. Üzerine sarımsaklı dere otlu yoğurt yapın daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak Dolması Kıymalı Yorumları

soru

Fatma

08 Nisan 2024 Pazartesi

Akşam misafirlerim için kabak dolması kıymalı yemeği yapmak istiyorum. Fakat daha önce hiç denemedim. Kabak dolması kıymalı için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Kabak dolması kıymalı yemeğinin hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Kabak dolması kıymalı yemeği nasıl servis edilmelidir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?

Cevap yaz
cevap

Admin

08 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba Fatma,

Kabak dolması kıymalı için gerekli malzemeler şunlardır:

- 6 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz (damak tadına göre)
- Yeterince su
- Üzeri için yoğurt

Hazırlanışı ve yapılışı:

1. Öncelikle kabakların kabuklarını kazıyın ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla çıkararak içlerini oyun.
2. Pirinci bir su bardağı suda 15 dakika kadar ıslatın ve süzün.
3. Soğanı ince ince doğrayın ve bir kâseye alın. Üzerine kıyma, pirinç, 1 yemek kaşığı salça, zeytinyağı, karabiber, pul biber, kuru nane ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
4. HazırladığÄ

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Belirtileri ve Tedavisi

Kireçte Kabak Tatlısı Belirtileri ve Tedavisi

Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Güncel

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri