Dikenli Kabak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Dikenli Kabak Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dikenli Kabak; Sülüksü ve dikenli bir yapısı olan ve tropikal bir bitki türüdür. Değişik bir görünüme sahip olan bu sebze üzerinde dikene benzer yapılar bulunması sebebi ile bu adı almıştır. Bu sebze birçok hastalığa faydalı olduğu gibi organik olarak yetiştirilmektedir. İlaç kullanılmadan sadece hayvan gübresi ile yetiştirilmektedir. Üründe bulunan tohumlar gelecek seneye yetiştirilmek üzere kullanılabilmektedir. Asma gibi uzayabilen bu bitkinin yetişmesi de kabağın yetişmesine benzemektedir. Tohumlarından elde edildiği için bol ürün elde edilmektedir. Dikenli kabak üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar ise şöyledir; bol sulanması, doğal hayvan gübreleri kullanılması ve don olaylarından korunulmasıdır. Son zamanlarda en sık aranılan sebzeler arasında bulunan bu bitki başta kolesterol, ülser, alerji ve şeker hastalığına iyi gelmektedir. Yapısında bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı besinler arasında yerini almıştır.

Dikenli Kabak; dolma, mücver, etli ve etsiz sulu yemek şeklinde hatta çiğ olarak kabukları soyularak tüketilmektedir. Ayrıca turşusu ve reçeli de yapılmaktadır. Ana vatanı, Orta Amerika kıta sı olan bu bitki çok yıllık ve de boyu yaklaşık olarak 40 metreye kadar yaklaşmaktadır. İçerisinde bulunan amino asit ve A, B6, C ve K vitaminleri de hücreleri yenilemekte oldukça faydalıdır. Genç sürgünleri, meyvesi ve gövdesi tüketilmektedir.

Zeytin yağlı Dikenli Kabak Tarifi

Malzemeleri
  • 2 adet dikenli kabak
  • 4-5 diş kadar sarımsak
  • 1 kahve kadar fincanı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 adet orta boy soğan.
Zeytin yağlı Dikenli Kabak Nasıl Yapılır?

Kabakları soymak için öncelikle eldiven kullanmak gerekmektedir. Kabakların kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Soğanlar ise ince ay şeklinde doğruyoruz, kabakları sarımsağı ve zeytinyağını da tencereye alıp bir güzel kavuruyoruz. İyice kavurduktan sonra suyumuzu ilave ediyoruz. Suyumuz çekip soğanlar karamel tadına ulaşınca ocağın altını kapatıp soğuk olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Dikenli Kabak Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kara Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kara Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kabak Kurusu Nasıl Yapılır?

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Püresi Tarifi ve Malzemeleri