İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli kabak tatlısı, lezzeti ve sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi. Pratik tarifi ile misafirlerinizi etkileyebilir, sağlıklı malzemeleriyle de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu tatlı, hem göz alıcı hem de damak çatlatan bir seçenek.
İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024

İrmikli Kabak Tatlısı


İrmikli kabak tatlısı, hem göz alıcı görünümü hem de eşsiz lezzetiyle birçok kişinin favorisi haline gelmiştir. Kolay hazırlanabilirliği ve sağlık açısından faydalarıyla dikkat çeken bu tatlı, kabul günlerinizde misafirlerinizi hayran bırakacak bir seçenektir. İrmikli kabak tatlısını, canınız güzel bir tatlı çektiğinde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

İrmikli Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler


Tabanı İçin


  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli Kat İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Üst Kat İçin

  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker

İrmikli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal Kabağı Katının Hazırlanması

Öncelikle tatlının bal kabağı katını hazırlayın. Temizlenmiş bal kabaklarını yıkayıp bir tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı toz şeker serpiştirin. Tencereyi kısık ateşte pişirin ve kapağını kapatın. Kaynamaya başladığında kapağı hafifçe aralayın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan kabakları bir robotun içerisine alıp püre haline getirin. Soğuması için bir kaseye aktarın.

İrmikli Katın Hazırlanması

Bir tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı ve irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın. Tatlı sıcak olduğu için tereyağı hemen eriyecektir.

Tabanın Hazırlanması

Tereyağını eritip, yulaflı bisküvileri robotun içerisine alın ve toz haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Bu karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına bastırarak yayın.

Tatlıyı Birleştirme

Bisküvili tabanın üzerine irmikli katmanı ekleyin ve kalıbı sallayarak yayılmasını sağlayın. Soğuyan bal kabağı püresini de irmikli katmanın üzerine düzgün bir şekilde yayın.

Sunum ve Servis

Tatlının en üst kısmına ceviz içi, file fındık, çikolata damlası veya Hindistan cevizi serpiştirin. Hazırlanmış olan irmikli kabak tatlısını buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Soğuduktan sonra kelepçeli kalıbın kelepçesini çıkarın, dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
İhtimam 25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifi denemek istiyorum ama bal kabağını pişirirken hiç su eklemem gerekmiyor mu? Kısık ateşte şekerle pişirmek yeterli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba İhtimam,

Bal kabağını pişirirken genellikle şekerle birlikte kısık ateşte pişirmek yeterlidir. Bal kabağının kendi suyu, şekerle birlikte pişerken yeterli nemi sağlar. Ancak, eğer bal kabağınız fazla kuruysa veya daha fazla nem isterseniz, az miktarda su ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bal kabağının yanmasını da önlemiş olursunuz. Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,
İhtimam

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Sandal Tarifi ve Malzemeleri
Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri
Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Bebeklere Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Bebeklere Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri