Yoğurtlu Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yoğurtlu Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Kavurması

Yoğurtlu kabak kavurması, hemen herkesin severek tükettiği, lezzetli ve hafif mezeler arasında yer almaktadır. Akşam yemeği menülerinde, içki sofralarında, hanımların beş çayında hatta bazı restoranların sabah kahvaltısı menülerinde bile yerini alır. Çünkü her çeşit yemeğin, tatlının, tuzlunun yanına eşlik edebilecek hafif bir tattır. Yoğurtlu kabak kavurmasının yanına yakışmayacak bir şey bulmak neredeyse imkansızdır. Özellikle yazın sıcak günlerinde yanında bir parça kızarmış tavukla birlikte harika bir akşam yemeği menüsü yaratmış olursunuz. Tarifte dikkat edilmesi gereken püf nokta, süzme yoğurt kullanılmasıdır. Normal yoğurt ile yapıldığında sulanır, bu durumda hem lezzet bozulur hem de görüntü. Yoğurt ve sarımsağın uyumundan oluşan nefis bir meze, zaten yoğurdun ve sarımsağın içine giren her şey tam bir ziyafete dönüşür.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 kaseden biraz fazla süzme yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • Yeterince tuz
  • 2 diş sarımsak

Süslemek İçin

  • Ceviz içi
  • 2-3 dal dereotu
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Kabak Kavurması Nasıl Yapılır?

Yıkanan ve soyulan kabaklar rendenin iri tarafı ile rendelenir. Teflon bir tavaya zeytinyağı ve rendelenmiş kabaklar eklenir. Kabaklar suyunu çekene dek kısık ateşte kavrulur. Yaklaşık 10 dakikalık bir süre yeterli olacaktır.

Başka bir kabın içine sarımsaklar rendelenir. Süzme yoğurt ilave edildikten sonra tuz ve mayonez de karışıma dahil edilip iyice karıştırılır. Sotelenen kabaklar tamamen soğuduktan sonra yoğurtlu karışıma eklenir ve servis tabağına alınır. Üzerine tereyağında kızdırılmış toz biberden sos hazırlanıp dökülür. Yoğurtlu kabak kavurması cevizler ve ince kıyılmış dereotu ile süslenir, afiyetle yenir.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu kabak kavurması, düşük kalorili ve besleyici bir meze olarak özellikle sağlıklı beslenme programlarında sıkça yer alır. Kabak, yüksek su içeriği ve lif oranı ile sindirimi kolaylaştırırken, yoğurt ve sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu tarif, diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir. Ayrıca, yoğurtlu kabak kavurması, çeşitli baharatlar ve otlar ile zenginleştirilerek farklı lezzetler oluşturulabilir. Örneğin, nane, dereotu, maydanoz gibi taze otlar ekleyerek tarifinizi kişiselleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Neva

12 Temmuz 2024 Cuma

Yoğurtlu kabak kavurmasının yanında kızarmış tavukla harika bir akşam yemeği menüsü oluşturabileceğini söylüyorsunuz. Ben de aynı şekilde deneyip memnun kaldım, fakat yoğurdun sulanmaması için süzme yoğurt kullanmanın önemini gerçekten vurgulamak lazım. Siz bu mezenin yanında başka hangi yemeklerle iyi gideceğini düşünüyorsunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Neva Hanım,

Yoğurtlu kabak kavurması ve kızarmış tavuk gerçekten harika bir ikili. Süzme yoğurt kullanma öneriniz de çok yerinde, sulanmaması için gerçekten önemli bir detay. Bu mezenin yanına başka neler eklenebilir derseniz, bence bulgur pilavı veya fırınlanmış patates dilimleri de çok yakışır. Ayrıca, bir salata olarak da çoban salata veya roka salatası güzel bir tamamlayıcı olabilir. Bu sayede menünüz hem lezzetli hem de dengeli olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri