Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak: Kabağı çok seven ve tüketen bir millet değiliz ama tadını bilsek hiç de karamsar davranmayız. Özellikle ben hiç kabak sever biri değilim ama bu ön yargımı bir arkadaşımda yediğim kabak salatasıyla yendim kabağın bu kadar lezzetli olacağını asla tahmin edemezdim. Şimdi sıra sizde hadi ön yargılarınızı benim size vereceğim çıtır kabak tarifiyle hep bir elden yenelim.

Çıtır Kabak Malzemeleri
  • 2-3 adet orta boy kabak
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı da kimyon
  • Bir çay kaşığı yeni bahar
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam karabiber
  • İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Üç tane yumurta
Çıtır Kabak Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp kurulayıp uzunlamasına ince ince keselim. Çok da ince olmasın dilimleri bir parmak kalınlığında kesiniz. Kestiğimiz parçaları da ortadan ikiye keselim. Yumurtaları da çukur bir kaba kırıp iyicene çırpalım. Başka bir kapta da galeta unu ve baharatları koyup karıştıralım. Maydanozu ince ince kıyalım galeta unlu karışıma ilave edelim. Kabakları önce yumurtalı karışıma batırıp ardından galeta unlu karışıma batırıp yağlı kâğıt
serilmiş fırın tepsisine koyup önceden hazırladığımız 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Servis yapılırken yanına süzme yoğurtla ikrama hazır hale getirelim.

Şimdiden afiyetle yiyiniz.

Çıtır Kabak Yorumları

soru

Türkan

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba arkadaşlar. Ben bu günlerde kızartma tüketme konusunda heveslendim. Ancak değişik tarifler arıyorum. Birçok tarif denedim. Patlıcan, havuç ve biber türleri. Ancak kabak denemedim henüz. Çıtır kabak diye birşey duydum ama nasıl olur bilemedim. Bu tarifi bilen yada deneyen arkadaşlar yazabilirmi. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
cevap

Admin

06 Nisan 2024 Cumartesi

Merhaba Türkan Hanım,

Çıtır kabak gerçekten harika bir seçenek! Size basit bir tarif vereyim: Kabakları ince dilimler halinde kesin. Bir kasede un, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak tozu karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta çırpın. Kabak dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Afiyet olsun!

Sevgiler,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Koyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Diyet Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Yemeği Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak Çekirdeği Besin Değeri