Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?
15 Mayıs 2024

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur, Bal kabaklarının hem kendisinden hem de çekirdeğinden faydalanmak mümkündür. Kabağın tatlısının yapıldığı gibi çekirdeği de değişik yöntemlerle değerlendirilebilir. Kabak çekirdeği genelde kavrularak tüketilmektedir. Peki, kabak çekirdeğinin daha lezzetli olması için neler yapabiliriz.


Kabak çekirdeklerinin üzerindeki turuncu kabak artıkları temizlenmelidir. Daha sonra kabak çekirdekleri kaynamış ve tuzlu suda on dakika boyunca haşlanır. Kabak çekirdekleri bir süzgeç yardımıyla süzülür ve bir bez ya da kâğıdın üzerine konulur, hiç su kalmayacak şekilde kurulanır. Kabak çekirdekleri fırın tepsisinde zeytinyağı ve tuz ile iyice karıştırılır. Çekirdekleri birbirine yapışmadan ve üst üste gelmesini engelleyerek tepsiye yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirip on dakika pişmesini sağlayın. On dakika sonra tepsiyi, çekirdekleri karıştırmak için fırından çıkarıp ardından tekrar fırınlayın. Beş dakika sonra pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tane kabak çekirdeğinin içi açılıp bakılabilir. Sonrasında çekirdekleri kavrulma kıvamına geldikten sonra yanmadan fırından çıkartın. Biraz daha tuz ekleyerek çekirdeklerin soğumasını bekleyin. İsteğe göre kabak çekirdeği baharat katılarak da kavrulabilir.

Kabak Çekirdeği Kavrulma Malzemeleri
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı kabak çekirdeği
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
Kabak Çekirdeği Kavrulması Nasıl Yapılır?

Kabak çekirdekleri bir gece öncesinden su dolu bir kapta bekletilmelidir. Sonrasında çekirdekleri süzüp yıkadıktan sonra baharatlarla karıştırarak fırın tepsisine aynı şekilde yayarak çıtır çıtır oluncaya kadar fırınlamalısınız.

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Kilo Aldırır mı?

Kabak Çekirdeği Kilo Aldırır mı?

Bebeklere Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Su Kabağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Su Kabağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri