Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması

Kabak, pek fazla sevilmeyen sebzeler arasında yer almakla birlikte, aslında doğru pişirildiğinde oldukça lezzetli olabilir. Özellikle zeytinyağlı kabak dolması, kabağın içi oyulduğunda ve dolmanın iç harcında baharatlar kullanıldığında, kabağı sevmeyenlerin bile beğenebileceği bir yemektir. Kabak dolmasının pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Kabakların içi lapa olmamalı, ancak dışı da iyi pişmiş olmalıdır. Ayrıca, dolmanın iç harcını hazırlarken su eklememek, dolmanın lezzetini artıran önemli bir püf noktasıdır. Şimdi, lezzeti garanti edebileceğimiz zeytinyağlı kabak dolmasının tarifine geçelim.

Zeytinyağlı Kabak Dolması Malzemeleri

  • Beş adet orta büyüklükte kabak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • İki adet orta boy soğan
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki adet küp doğranmış domates
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Pul biber
  • Bir adet limon suyu
Zeytinyağlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları yıkayın ve ortadan ikiye bölerek dolma oyacağı ile içlerini oyun. Eğer dolma oyacağınız yoksa tatlı kaşığı ile bu işi yapabilirsiniz. Şimdi dolma içini hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için uygun bir tavanın içine yarım su bardağı zeytinyağını alın ve ince doğradığınız soğan, yeşil biber ve dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanları fazla kavurmaya gerek yok; hafif pembeleşen soğanların üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin ve karıştırın. Domatesleri rendeleyin ve kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine ilave ederek karıştırın. Ardından domates salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi ve naneyi ilave edin ve yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca pişirin. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra bir adet limonun suyunu da üzerine döküp karıştırdıktan sonra dolma harcını dinlenmesi için bir kenara alın.

Soğumuş olan harcı kabakların içine doldurun. Doldurduğunuz kabakların ağzına domates dilimleri yerleştirin ki pişme sırasında pirinçler içinden taşmasın. Dolmaları pişeceği tencerenin içine yerleştirin ve dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. Yaklaşık olarak 50-60 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağlı kabak dolması piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın. Dilerseniz yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fırında Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Güncel

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri