Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı

Tatlı çeşitleri, özellikle kadınlar için vazgeçilmezdir. Ancak, tatlı denilince çoğu kişi kilo almaktan korktuğu için bu lezzetlerden uzak durmaktadır. Yapılışının kolay olması, malzemelerinin az olması ve kalorisinin diğer tatlı çeşitlerine göre düşük olması nedeniyle ev hanımları sütlü tatlıları tercih etmektedir. Bu sütlü tatlılardan biri de sütlü kabak tatlısıdır. İşte yapılışı:

Malzeme Listesi

  • 500 gram bal kabağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduktan sonra kabakları küp küp doğrayın. Doğradığınız kabakları bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan kabakları bir süzgeçten geçirin ve ardından blender ile püre haline getirin. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin. Karışım, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra şekeri ilave edin ve karıştırın. Şekeri ekledikten sonra karışımı bir taşım kaynatın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra tatlınızı servis tabaklarına alın.

Ekstra Bilgiler

Sütlü kabak tatlısının üzerine ceviz veya fındık serperek servise sunabilirsiniz. Ayrıca, tatlınızın kıvamını daha yoğun isterseniz, süt miktarını azaltabilir veya mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirerek daha soğuk ve lezzetli bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sote Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri