Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Musakka Tarifi

Kabakla yapılan yemekler, patlıcana oranla daha hafif ve az yağlıdır. Bu nedenle, kabak musakka, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkar. Sizlere, damak tadınıza uygun olacağını umduğum detaylı bir kabak musakka tarifi sunuyorum.

Kabak Musakka Malzemeleri

  • 1 kg kabak
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Maydanoz, dereotu
  • Tuz
  • 1 su bardağı et suyu

Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kabakların alt ve üst kısımlarını kesip dış yüzeylerini hafifçe kazıdıktan sonra parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Ardından kabakları tuzlu suya yatırın. Soğanları ince ince kıyıp bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Suyunu çeken kıymanın üzerine domates salçasını ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine küçük küçük doğranmış biber ve bir adet doğranmış domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak, malzemenin üzerine baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alıp ağzını kapatın.

Bir tencerenin içinde tereyağını eritin. Daha sonra kabakları tuzlu sudan alıp güzelce yıkayın ve tencere içine dizin. Hazırlamış olduğunuz kıyma karışımını kabakların üzerine yayın. Artan domatesi halka şeklinde doğrayıp kıyma harcının üzerine yerleştirin. Tencereye, yemeğin dibi tutmaması için bir bardaktan biraz fazla su ve bir hazır paket et suyu ilave edin. Yemeğinizi hafif ateşte, ağzı kapalı şekilde karıştırmadan pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallamayı unutmayın. Suyunu çekip, kabaklar yumuşayınca yemeği ocaktan alın.

Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt da sunabilirsiniz. Hazır olan kabak musakkayı damak ve göz zevkinize göre sunarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gülçem

04 Haziran 2024 Salı

Merhaba ben kabak sebzesini çok seviyorum her türlü yemeğini yerim ama kabak musakkayı ilk defa deneyeceğim kıyma ile kabağı birlikte pişirmek mümkün mü?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gülçem Hanım,

Kabak musakka yaparken kıyma ve kabağı birlikte pişirmek kesinlikle mümkündür. Kıyma ve soğanı kavurup üzerine domates ve baharatlar ekleyerek bir sos hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu sosu dilimlenmiş kabakların üzerine dökerek fırında veya tencerede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Girit Kabağı Tarifi ve Malzemeleri

Girit Kabağı Tarifi ve Malzemeleri