Kabak Musakka Tarifi Kabakla yapılan yemekler, patlıcana oranla daha hafif ve az yağlıdır. Bu nedenle, kabak musakka, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkar. Sizlere, damak tadınıza uygun olacağını umduğum detaylı bir kabak musakka tarifi sunuyorum. Kabak Musakka Malzemeleri
Kabak Musakka Nasıl Yapılır? Öncelikle, kabakların alt ve üst kısımlarını kesip dış yüzeylerini hafifçe kazıdıktan sonra parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Ardından kabakları tuzlu suya yatırın. Soğanları ince ince kıyıp bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Suyunu çeken kıymanın üzerine domates salçasını ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine küçük küçük doğranmış biber ve bir adet doğranmış domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak, malzemenin üzerine baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alıp ağzını kapatın. Bir tencerenin içinde tereyağını eritin. Daha sonra kabakları tuzlu sudan alıp güzelce yıkayın ve tencere içine dizin. Hazırlamış olduğunuz kıyma karışımını kabakların üzerine yayın. Artan domatesi halka şeklinde doğrayıp kıyma harcının üzerine yerleştirin. Tencereye, yemeğin dibi tutmaması için bir bardaktan biraz fazla su ve bir hazır paket et suyu ilave edin. Yemeğinizi hafif ateşte, ağzı kapalı şekilde karıştırmadan pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallamayı unutmayın. Suyunu çekip, kabaklar yumuşayınca yemeği ocaktan alın. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt da sunabilirsiniz. Hazır olan kabak musakkayı damak ve göz zevkinize göre sunarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Gülçem
04 Haziran 2024 SalıMerhaba ben kabak sebzesini çok seviyorum her türlü yemeğini yerim ama kabak musakkayı ilk defa deneyeceğim kıyma ile kabağı birlikte pişirmek mümkün mü?
Cevap yazAdmin
04 Haziran 2024 SalıMerhaba Gülçem Hanım,
Kabak musakka yaparken kıyma ve kabağı birlikte pişirmek kesinlikle mümkündür. Kıyma ve soğanı kavurup üzerine domates ve baharatlar ekleyerek bir sos hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu sosu dilimlenmiş kabakların üzerine dökerek fırında veya tencerede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!