Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kabak Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Musakka; kabakla yapılan yemekler patlıcana oranla daha hafif ve az yağlı oluyor. Lezzetli ve karışık olmayan bir yemek tarifi vereceğim sizlere umarım damak tadınıza uygun olur.

Kabak Musakka Malzemeleri
  • 1 kg kabak
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet biber
  • Domates salçası ya da biber salçası
  • Tereyağ
  • Maydanoz, dereotu
  • Tuz
  • Et suyu
Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

Almış olduğumuz kabakların alt ve üst başları kesilir. Kabakların dış yüzeyleri hafif kazıdıktan sonra parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayıp tuzlu suya yatırın. Soğanlarımızı ince ince kıyıp bir tavada pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edelim ve kıyma suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken kıymanın üzerine domates salçasını ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Üzerlerine küçük küçük doğranmış biber ve bir adet domatesi ekleyip pişirmeye devam edelim. En son olarak da malzemenin üzerine baharatlarını da ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alıp ağzını kapatalım.

Bir tencerenin içine tereyağı eritelim. Daha sonra kabakları tuzlu sudan alıp güzelce yıkayalım ve kabakları tencere içine güzelce dizelim. Hazırlamış olduğumuz kıyma malzememizi kabakların üzerine yayalım. Artan domatesi halka şeklinde doğrayıp kıyma harcının üzerine yerleştirelim. Tencereye yemeğimizin dibi tutmasın diye bir bardaktan biraz fazla su ve bir hazır paket et suyumuzu ilave edelim. Yemeğimizi hafif ateşte ağzı kapalı karıştırmadan pişmeye bırakalım. Arada bir tencereyi sallamayı unutmayalım. Suyunu çekip, kabaklar yumuşayınca yemeğimizi ocaktan alalım. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek ikram edebiliriz. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurtta koyabiliriz. Hazır olan kabak musakkayı damak ve göz zevkinize göre sunumu yapınız.

Afiyet olsun.

Kabak Musakka Yorumları

soru

Gülçem

04 Haziran 2024 Salı

Merhaba ben kabak sebzesini çok seviyorum her türlü yemeğini yerim ama kabak musakkayı ilk defa deneyeceğim kıyma ile kabağı birlikte pişirmek mümkün mü?

Cevap yaz
cevap

Admin

04 Haziran 2024 Salı

Merhaba Gülçem Hanım,

Kabak musakka yaparken kıyma ve kabağı birlikte pişirmek kesinlikle mümkündür. Kıyma ve soğanı kavurup üzerine domates ve baharatlar ekleyerek bir sos hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu sosu dilimlenmiş kabakların üzerine dökerek fırında veya tencerede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Çiğ Kabak Çekirdeği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği Ekimi ve Bakımı

Çerezlik Kabak Yetiştiriciliği Ekimi ve Bakımı

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kıymalı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri