Kabak Ezmesi Kabak ezmesi, oldukça basit fakat lezzetli bir meze türüdür. Her ne kadar sık tercih edilmese de, sunduğu sağlık faydaları ve çok yönlülüğü ile dikkat çeker. Kabak ezmesini patates kızartmaları, köfte veya diğer yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Aynı zamanda davetlerde farklı bir seçenek olarak sunabileceğiniz bu ezme, taze kabaklarla yapıldığında daha lezzetli olur. Kabak Ezmesi İçin Gereken Malzemeler
Kabak Ezmesi Nasıl Yapılır? Kabakları yıkayıp kurutun. Ardından kabakları pijama şeklinde doğrayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları hafif yağda suyunu çekene kadar kavurun ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Bu sırada dereotu, maydanoz ve sarımsakları ince ince kıyın. Soğuyan kabakların içine süzme yoğurdu ekleyin ve karışımı iyice harmanlayın. Kaşıkla ezerek diri kalmamasını sağlayın. Karışımı bir tabağa boşaltın ve üzerine dereotu, maydanoz serpiştirin. Ardından pul biber ve kuru nane ekleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine limon sosu da ekleyebilirsiniz. Enfes tadı ve muhteşem görüntüsü ile bu ezme, sofralarınızı şenlendirecek. Afiyet olsun. |