Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ezmesi

Kabak ezmesi, oldukça basit fakat lezzetli bir meze türüdür. Her ne kadar sık tercih edilmese de, sunduğu sağlık faydaları ve çok yönlülüğü ile dikkat çeker. Kabak ezmesini patates kızartmaları, köfte veya diğer yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Aynı zamanda davetlerde farklı bir seçenek olarak sunabileceğiniz bu ezme, taze kabaklarla yapıldığında daha lezzetli olur.

Kabak Ezmesi İçin Gereken Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı (tercihe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber

Kabak Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp kurutun. Ardından kabakları pijama şeklinde doğrayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz kabakları hafif yağda suyunu çekene kadar kavurun ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Bu sırada dereotu, maydanoz ve sarımsakları ince ince kıyın. Soğuyan kabakların içine süzme yoğurdu ekleyin ve karışımı iyice harmanlayın. Kaşıkla ezerek diri kalmamasını sağlayın. Karışımı bir tabağa boşaltın ve üzerine dereotu, maydanoz serpiştirin. Ardından pul biber ve kuru nane ekleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine limon sosu da ekleyebilirsiniz. Enfes tadı ve muhteşem görüntüsü ile bu ezme, sofralarınızı şenlendirecek.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kalye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri