Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sakız Kabağı Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Kabağı Yemekleri

Sakız kabağı, kabakgiller ailesine ait bir sebzedir ve acur, kavun, karpuz ve salatalık gibi diğer sebzeleri de içermektedir. Kabak türleri genellikle ılıman ve sıcak iklimlerde yetişir ve mutfaklarda geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu makalede, sakız kabağıyla yapabileceğiniz bazı lezzetli yemek tariflerini paylaşacağız.

Kıymalı Sakız Kabağı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 5 adet sakız kabağı
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 1 çay bardağına yakın pirinç

Üzeri İçin

  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Kıymalı Sakız Kabağı Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın. Doğradığınız soğanları tencereye alıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanların içerisine kıymayı ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma da kavrulduktan sonra, kabakların kabuklarını soyup dörde bölün ve tencereye ekleyin. Hafifçe çevirdikten sonra üzerine sıcak su ilave edin. Yemek kaynayınca içerisine bir tutam tuz ve biraz kuru nane ekleyip, orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın pirinci de ekleyip 15 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Kuru nane bu yemeğin olmazsa olmazlarındandır. Tadı tam almak için mutlaka ekleyin. Yemek piştikten sonra sarımsakları soyup dövün. Bir kaba yoğurdu dökün ve üzerine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu yemeğin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi yağda kavurup üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sakız Kabaklı Mücver Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sakız kabağı
  • Biraz maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 3 dal yeşil soğan
  • Biraz dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Sakız Kabaklı Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine yarım su bardağı unu ekleyip kıvama gelene kadar çırpın. Kabakları rendeledikten sonra karışımın içerisine ekleyin. Baharatlarını, küçük küçük doğranmış taze soğanları, dereotu ve maydanozu da ilave edip iyice karıştırın. Karışım hazır hale geldikten sonra teflon bir tavada biraz yağ döküp sakız kabaklı karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Mücverlerin her iki tarafını da kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Servis tabağına alırken tabağın altına kağıt havlu sermek, mücverlerin fazla yağını emmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sakız Kabağı ile Yapılabilecek Diğer Yemekler

Sakız kabağı ile yapılabilecek çok fazla yemek çeşidi vardır. Sakız kabağı salatalarda veya böreklerin içerisinde oldukça lezzetlidir. Besleyici, düşük kalorili, fazlasıyla su içeren ve sindirimi kolaylaştıran bu sebze, tat bakımından da oldukça lezzetlidir. Sakız kabağının çorbasını ve zeytinyağlısını da denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori?

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Ekimi Türleri ve Özellikleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Ograten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?