Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Peynirli Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli kabak, hazırlanması son derece pratik olan peynirli kabak sindirim bakımından da hafif bir yemektir. Garnitür olarak düşünülen peynirli kabakları et yemeklerinin yanına ikram olarak hazırlayabilirsiniz. Peynirli kabakları kahvaltı için veya kabul günlerinizde ara sıcak olarak düşünebilirsiniz. Üzerinde kullanacağınız peyniri kaşar olarak tercih etmiş iseniz peynirli kabakları sıcak olarak sunum yapmanız gerekir. Ancak tercihiniz beyaz peynirden yana ise soğuk olarak da sunum yapabilirsiniz.

Peynirli Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tutamdan az dereotu
  • 1 tane yumurta
  • 6 tane mini kabak
  • 50 gr beyaz peynir
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabakları haşlamak için
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?

Peynirli kabak için kabakları ilk önce uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Kestikten sonra kabakların iç kısımlarını bir tatlı kaşığı ile çıkartıp temizleyin. Çıkarttığınız kabak içlerini daha sonra kullanmak için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su ilavesi yapıp kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin. Akabinde iç kısımları oyulmuş olan kabakları tuzlu suya ilave edip kaynatın. Kabaklar hafif yumuşayınca suyun içerisinden çıkartın.

Sudan çıkartılan kabakları bir fırın tepsisine dizin ve içlerini dolduracağınız peynirli karışımı hazırlamaya geçin. Bir kâsenin içerisine bir tane yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine temizlenmiş ve doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın. Ardından beyaz peynir ile rendelenmiş kaşar peynirini kâsenin içerisine alıp karıştırın. Hazırlanmış olan peynirli iç harcı kabakların içerisine bir kaşık ile alıp yayın. Tepsiye yerleştirilmiş olan peynirli kabakları 185 derece ısıdaki fırına yollayıp kızarana dek pişirin. Bu aşamada 10-12 dakika kadar fırında pişmesi yeterli olacaktır. Fırından çıkartılan peynirli kabakların üzerine sıcakken bir fırçayala zeytinyağı sürün ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Peynirli Kabak Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Bayıldı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Su Kabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Su Kabağı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kara Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kara Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kabak Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kıymalı Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?