Kabak Çintmesi Kabak, vitamin, mineral, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir açısından zengin, lifli bir sebzedir. Kabak, idrar yolları ve bağırsaklar için oldukça faydalıdır. Bu nedenle kabak tüketimi sağlığınız için önemlidir. Kabak, cildin yenilenmesine, vücudun temizlenmesine ve sakin bir şekilde güne devam etmenize katkıda bulunur. Kabağın çeşitli türlerini tüketmelisiniz ve bunlardan biri de kabak çintmesidir. Kabak çintmesini yemeklerin yanında meze olarak veya salata gibi de tüketebilirsiniz. Bu yemek, Adana yöresine ait olup aynı zamanda Ege Bölgesi'nde de sıkça tercih edilen bir sebze yemeğidir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir. Kabak Çintmesi Malzemeleri
Kabak Çintmesi Nasıl Yapılır? Öncelikle boş bir tencereye bir fincan kadar sıvı yağ koyun. Ardından soğanları küp küp doğrayarak pişirmeye başlayın. Kısık ateşte başlarsanız diğer malzemeleri hazırlarken yavaş yavaş soğanlarınız pembeleşir. Biberleri de küçük küçük doğrayın ve soğanlara ilave edin. Ardından kabakları küçük küçük doğrayarak ekleyin. Karıştırın ve pişmeye başladığında domatesleri rendeleyerek veya çok küçük doğrayarak ekleyin. Son olarak yemeğin tuzunu ve malzeme listesindeki baharatları ekleyin. Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayın ve yarım su bardağı kadar su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Yemeği pişmeye bırakabilirsiniz. Dilerseniz tavuk suyu da ekleyebilirsiniz. Yemek piştikten sonra isteğe bağlı olarak çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Afiyet olsun. |