Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Etli Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, hem besleyici değeri yüksek hem de lezzetli bir yemektir. Kabak, yeşil renkli sebzeler arasında yer alır ve özellikle çocukların gelişim çağında tüketilmesi önerilir. Etli kabak dolması, hem etin hem de sebzenin birleşimiyle ortaya çıkan zengin bir besin kaynağıdır. Bu yemeğin yanında sarımsaklı yoğurt da ikram edilebilir, böylece kabağın tadını sevmeyenler bile bu lezzetli yemeği rahatlıkla tüketebilir.

Etli Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kabak
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve pul biber
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Etli kabak dolmasının hazırlığına iç harç ile başlayın. Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine baharatları, salçayı ve tuzu ekleyerek harmanlayın. İki tane kuru soğanın kabuklarını soyun ve robottan geçirin. Çok ince olmayacak şekilde doğradığınız soğanları kıymalı karışıma ekleyin. Bir su bardağı pirinci bol suda yıkayın ve suyunu süzdürüp harca ilave edin. Bir tutam dereotu ve maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın ve harca ekleyin. İç harcı iyice yoğurun ve bir kenara kaldırın.

Dolmalık kabakların iç kısımlarını tatlı kaşığı veya dolma oyacağı ile çıkarın. İsterseniz çıkan iç kısımları daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Kabakların dış kısımlarına çatal ile şekil verin veya kabuklarını soyun. Kabakları iyi bir şekilde yıkayın ve suyunu süzdürün. Kabakların içerisine hazırladığınız iç harcı yarısına gelecek kadar doldurun. Dolmaları derin olmayan bir tencereye dizin.

Tereyağını ve sıvı yağı bir tavada eritin. Yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırın. Ardından bir çay bardağı sıcak su ekleyin ve dolmaların üzerine gezdirin. Hazırladığınız etli kabak dolmasını kısık ateşte pişirin. Tencereye su çektikçe su ilavesi yapmayı unutmayın. Yeterli kıvamda pişmiş olan etli kabak dolmalarını birkaç dakika dinlendirin ve ardından servis tabaklarına alın. Arzu ederseniz yanına sarımsaklı yoğurt hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kürboğa

07 Mayıs 2024 Salı

etli kabak dolmasını içerisine et dışında ne koya bilirim önerisi olan varmı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Özenç

Aslında tarif etli kabak dolması ama et koymak isterseniz de pirinç ya da ıslak bulgur ile de yapmanız mümkündür. Lezzetinden şüpheniz olmasın çünkü iki türlü de aynı lezzet olacaktır. Eğer sağlığından şüpheniz olacaksa bulgur çok daha iyi bir tercih olacaktır. Size hangisi daha iyi bir fikir olarak geliyorsa onu yapabilirsiniz.

2. Cevap
cevap

Kifayet

Merhaba, kabak dolmasını etli yapabildiğiniz gibi pirinç ile yaş bulgur ile de yapabilirsiniz. Şeker rahatsızlığınız varsa bulgur daha sağlıklı olacaktır. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni