Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yemeği

Kabak yemeği, sağlıklı beslenmeyi önemseyenlerin mutfaklarında mutlaka yer alması gereken bir sebze yemeğidir. Her sebze yemeğinde olduğu gibi, kabak yemeği de insan sağlığı için son derece faydalıdır. Kabak özellikle bağırsaklar ve sindirim sistemi için oldukça yararlıdır. Bu tarifle hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tarifimiz denenmiştir ve lezzetinden şüpheniz olmadan gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kabak Yemeği Malzemeleri

  • 5-6 adet orta boy kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 5-6 dal dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su

Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayarak hazırlıyoruz.

Orta büyüklükte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra kuru soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp, tencereye ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup üzerine domates salçasını ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Ardından üzerine kabakları ilave edip tuzu ve pul biberi ekliyoruz. Ocağın altını en düşük seviyeye getirip, kapağı kapalı halde kabaklar kendi suyu ile pişinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

Üzerine pirinçleri ve 2 su bardağı kadar kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Pirinçler pişinceye kadar birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Pirinçler pişmeye yakın, ince ince doğradığımız dereotunu ilave ediyoruz. Bir iki dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Yemek piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirerek, pirinçlerin yemeğe kıvam vermesini bekliyoruz.

Hazır olan kabak yemeğini servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Not:

Yemeğimiz sulu bir yemektir. İçerisine sonradan pirinç, bulgur gibi tahıllar eklenen her türlü yemeğin susuz kalma ihtimali vardır. Bu yüzden yemeğin susuz kaldığını düşünürseniz yarım bardak kadar daha su ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Kabak Yağının Faydaları Nelerdir?

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Borani Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Borani Tarifi ve Malzemeleri