Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu Kabak Yemeği

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden biri olup, kabak severler için en leziz seçeneklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu, yemeğe oldukça güzel bir aroma verir ve lezzetini artırır. Siz de evinizde güzel bir kabak yemeği hazırlamak istiyorsanız, size önereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.

Dereotlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet orta boy kabak
  • 2 adet iri ve yumuşak domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Dereotlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Dereotlu kabak yemeğine, malzemeleri hazırlayarak başlayın. İlk olarak, iki adet kuru soğanın kabuklarını soyun ve yıkayın. Temizlenmiş soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip soğanları kavurun. Soğanlar kavrulurken kabakları hazırlamaya başlayın. Kabakları yıkayın ve dış kısımlarına bir çatal ile çizgiler atın. Ardından küp şeklinde doğrayıp bir tabağa alın.

Diğer taraftan, kavrulmuş soğanların üzerine iki adet domatesi rendeleyip karıştırın. Biber ve domates salçasını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Salçalar ve domates özleştikten sonra kabakları tencereye ekleyip karıştırın. Kabakları ekledikten sonra yemeğin içine karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ekleyin. Bir su bardağı sıcak suyu, kabakları yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra ekleyin ve yemeği kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin.

Kabaklar, hemen pişen sebzelerden biridir. Bu nedenle yemeği ara ara kontrol etmek faydalı olacaktır. Kabaklar yumuşadıktan sonra, dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın ve yemeğin üzerine serpiştirin. Bu aşamada, yemeği karıştırmak yerine tencereyi hafifçe sallayın ve ocağın altını kapatın. Kabaklar yumuşadığı için kaşıkla karıştırılması halinde ezilip dağılabilir. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra yemeği servis tabaklarına alın ve yoğurt eşliğinde sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özşan

22 Mayıs 2024 Çarşamba

dereotu çok güzel tat veriyor yemeğe

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet, Özşan, dereotu gerçekten de yemeklere çok hoş bir aroma katıyor. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Batuhan

Merhaba , özşan hanım bende çok severim dere otunu süper bir tat veriyor yanı sıra , guatır rahatsızlığına da birebir herkese tavsiye ederim . İyi günler .

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Hamilelikte Kabak Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Kabak Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Güncel

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çiçeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Dolması Kalori

Kabak Dolması Kalori

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Yetiştiriciliği Gübreleme

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Sufle Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?