Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği seçeneğidir. Taze kabaklar ve aromatik dereotu ile hazırlanan bu tarif, pratik yapılışıyla da dikkat çeker. Hafif ve besleyici bir öğün arayanlar için mükemmel bir tercihtir.
Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
05 Eylül 2024

Dereotlu Kabak Yemeği


Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden biri olup, kabak severler için en leziz seçeneklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu, yemeğe oldukça güzel bir aroma verir ve lezzetini artırır. Siz de evinizde güzel bir kabak yemeği hazırlamak istiyorsanız, size önereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.

Dereotlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler


  • 5 adet orta boy kabak
  • 2 adet iri ve yumuşak domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Dereotlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?


Dereotlu kabak yemeğine, malzemeleri hazırlayarak başlayın. İlk olarak, iki adet kuru soğanın kabuklarını soyun ve yıkayın. Temizlenmiş soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip soğanları kavurun. Soğanlar kavrulurken kabakları hazırlamaya başlayın. Kabakları yıkayın ve dış kısımlarına bir çatal ile çizgiler atın. Ardından küp şeklinde doğrayıp bir tabağa alın.

Diğer taraftan, kavrulmuş soğanların üzerine iki adet domatesi rendeleyip karıştırın. Biber ve domates salçasını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Salçalar ve domates özleştikten sonra kabakları tencereye ekleyip karıştırın. Kabakları ekledikten sonra yemeğin içine karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ekleyin. Bir su bardağı sıcak suyu, kabakları yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra ekleyin ve yemeği kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin.

Kabaklar, hemen pişen sebzelerden biridir. Bu nedenle yemeği ara ara kontrol etmek faydalı olacaktır. Kabaklar yumuşadıktan sonra, dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın ve yemeğin üzerine serpiştirin. Bu aşamada, yemeği karıştırmak yerine tencereyi hafifçe sallayın ve ocağın altını kapatın. Kabaklar yumuşadığı için kaşıkla karıştırılması halinde ezilip dağılabilir. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra yemeği servis tabaklarına alın ve yoğurt eşliğinde sunum yapın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Özşan 22 Mayıs 2024 Çarşamba

dereotu çok güzel tat veriyor yemeğe

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Evet, Özşan, dereotu gerçekten de yemeklere çok hoş bir aroma katıyor. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap
Batuhan

Merhaba , özşan hanım bende çok severim dere otunu süper bir tat veriyor yanı sıra , guatır rahatsızlığına da birebir herkese tavsiye ederim . İyi günler .

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Oturtma Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kabak Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kabak Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Kabak Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kabak Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kabağın Faydaları ve Kullanımı
Kabağın Faydaları ve Kullanımı
Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Top Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri