Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Dereotlu kabak yemeği, sağlıklı yemeklerden bir tanesi olan kabak yemeği, kabak severler için en leziz yemeklerden biridir. İçerisinde bulunan dereotu yemeğe oldukça güzel bir aroma vermiş ve yemeğinin lezzetini artırmıştır. Siz de eviniz de güzel bir kabak yemeği hazırlamak istiyorsanız size önereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz.

Dereotlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 tane orta boy kabak
  • 2 tane iri bot yumuşak domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Dereotlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Dereotlu kabak yemeğine yemeğin malzemelerini hazırlayarak başlayın. Bu aşama da iki tane kuru soğanın kabuklarını soyun ve yıkayın. Kabukları temizlenmiş olan kuru soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve tencerenin içerisine ilave edin. Üzerine margarin ve zeytinyağı ilave edip soğanları pişirin. Soğanlar pişerken siz de bu arada kabakları hazırlamaya geçin. Kabakları yıkayın ve dış kısımlarına bir çatal ile çizgiler atın. Ardından küp şeklinde doğrayıp bir tabağın içerisine alın. Diğer taraftan pişmek de olan kuru soğanların içerisine iki tane domatesi rendeleyip karıştırın.

Biber ve domates salçasını da yemeğin içerisine katıp karıştırın. Salçalar ile domates özleştikten sonra kabakları tencerenin içerisine boşaltıp karıştırın. Kabakları ilave ettikten sonra yemeğin içerisine karabiber, kırmızı pul biber ve tuz ilavesi yapın. Bir su bardağı sıcak suyu kabakları yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra ilave edin ve yemeği pişmesi için kısık ateşin üzerine tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin. Kaba sebzesi hemen pişme niteliğine sahiptir. Bu nedenden dolayı arada yemeği kontrol etmek de fayda olacaktır. Kabaklar yumuşadıktan sonra yemeğin içerisine ilave edeceğiniz dereotunu yıkayıp ince kıyım yapın ve yemeğin üzerine serpiştirin. Bu aşama da kabak yemeğinize kaşık sürmeden tencereyi hafifi sallayın ve ocağın altını kapatın. Kabaklar yumuşadığı için kaşık ile karıştırılması halinde ezilip dağılabilir. Birkaç dakika yemek dinlendikten sonra servis tabaklarına alın ev yoğurt eşliğinde sunum yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Kabak Yemeği Yorumları

soru

Özşan

22 Mayıs 2024 Çarşamba

dereotu çok güzel tat veriyor yemeğe

Cevap yaz
cevap

Batuhan

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba , özşan hanım bende çok severim dere otunu süper bir tat veriyor yanı sıra , guatır rahatsızlığına da birebir herkese tavsiye ederim . İyi günler .

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kabak Diyeti Listesi

Kabak Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Kaç Kalori?

Kabak Kaç Kalori?

Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kabak Tarifi ve Malzemeleri